Prijedlog uređenja malog dvosobnog stana za najam

Predstavljamo vam idejno rješenje dvosobnog stana u širem centru Zagreba koje potpisuje studio Mirjana Mikulec interijeri. Kako su ga vlasnici namijenili za najam, i uređenje je išlo u tom smjeru

 

 

Studio Mirjana Mikulec interijeri osmislio je koncept uređenja malog i šarmantnog dvosobnog stana za jednokratni najam koji se proteže na 40 četvornih metara i nalazi se u širem centru Zagreba. Dobra pozicija te kvadratura dovoljna da se u njega smjesti spavaonica te nepravilan tlocrt zbog čega prostor izgleda posebno, učinili su ga idealnim interijerom za privlačenje turista. Osnovne smjernice bile su unutar ograničenog budžeta stvoriti funkcionalnu, jednostavnu i estetski zanimljivu cjelinu koja će plijeniti pažnju i odabirom atraktivnih detalja, boja i komada namještaja.

U 40 četvornih metara prostora smještena je dnevna zona s kuhinjom i blagovanje, a dio ove zone je i ulazni prostor, djelomično odvojen tek jednim ormarom. Iz dnevne zone nepravilnog oblika, zbog čega je namještaj u kuhinji i blagovanju rađen po mjeri, ulazi se u preostale dvije prostorije u interijeru , malu spavaću sobu te kupaonicu. Način uređenja vrlo je važan u stanu za najam i treba osmisliti svaki centimetar prostora, no prostor za skladištenje kao i garderobni ormari u drugome su planu.

Tako kuhinjski prostor prema prijedlogu uređenja nema gornjih elemenata, nego efektne otvorene police koje zauzimaju tek jedan manji dio zidova. Reduciranost elemenata u kuhinji predložena je i zbog činjenice da prostor nema vanjski otvor te bi s gornjim elementima i dodatnim detaljima izgledao skučenije, mračnije i zagušeno. Skladišni prostor riješen je uglavnom već na ulaznom prostoru ugradbenim ormarima koji su prikrili i instalacije.

Koloristička osnova stana predložena je u neutralnim nijansama bijele, bež i sive, sa smeđim, svijetloplavim i žutim akcentima koji se isprepliću kroz cijeli prostor i tako od njega čine stilski povezanu cjelinu.

 

 

 

Tlocrt

 

 

 

Komentari