43 KVADRATA S POGLEDOM U NEBO: kućica u vrtu proširenjem je postala atraktivan životni prostor

Kućica za alat i odlaganje ostalih stvari postala je proširenjem i preuređenjem prekrasan mali stan za dijete vlasnika. Pogledajte kako je sjajno organiziran prostor i inspirirajte se!

 

 


Stražnja dvorišta kućica u nizu nerijetko kriju i male nastambe koje služe kao alatnice, zimski vrtovi ili jednostavno prostor za odlaganje raznih stvari. Jedna takva kućica u Švedskoj postala je proširenjem i temeljitim preuređenjem dom za dijete vlasnika. Dijete je tako dobilo privatnost, a kada se odseli od kuće, ovo će, prilikom posjeta, biti idealno mjesto za odsjedanje.

 

Foto: Hemnet

 


Proširenje kuće bilo je moguće jer sa stražnje strane kuće nema drugog stambenog bloka, nego je livada sa šumom. Isto tako, ova kuća je na uglu, tako da je trebalo omogućiti privatnost samo s jedne strane, što je učinjeno drvenim pregradama.

Foto: Hemnet

U nadogradnji kuće maksimalno je iskorišten okoliš, pa su stavljeni veliki vanjski otvori te krovni prozori kako bi pogled bio što ljepši i kako bi što više prirodne svjetlosti ušlo u interijer. Dodatno iskorištavanje vrta i okoliša je u vidu terase na koju se izlazi iz kućice, odnosno jedine prostorije u stanu. Dojam skučenosti li prenatrpanosti ublažen je visinom stropa koje je znatno viša od standardne i iznosi 3,5 metara. Visina stropa kao i krovni otvori stvaraju dojam umjetničkog ateljea.

Foto: Hemnet

Stepenice vode na nižu razinu prostora otvorenog koncepta u kojem je sve potrebno za život jedne osobe: kuhinja, kutak za blagovanje, mini dnevni boravak, krevet te kupaonica.

 

Foto: Hemnet

Kuća-stančić uređena je u skandinavskom stilu: namještajem jednostavnih, čistih linija, s dominacijom neutralnih svijetlih nijansi i prirodnih materijala poput drveta i toplog tekstila.

Foto: Hemnet
Komentari