ODVAŽAN SPOJ: ružičasta, zelena i šarene vintage pločice u modernom stanu

Željeli biste moderan dom, ali da ima živosti, boja i uzoraka? Onda će vam pravi izvor nadahnuća biti idejno rješenje dvosobnog stana u Tychyju, gradu na jugu Poljske!

 


Studio Widawscy architektury stoji iza projekta uređenja dvosobnog stana u Tyhcyju, gradu na jugu Poljske, u blizini poznatijih Katowica. Donosimo vam prijedlog uređenja prema kojem će nastati finalni izgled stana.

Prema želji vlasnika, stan je zamišljen kao moderno i funkcionalno gnijezdo za dvoje koje ne oskudijeva bojama i uzorcima. Kako su vlasnici ljubitelji prirode i željeli su da stan ima i tu notu, ona se uvela brojnim biljem, ali i zelenom bojom i uzorcima koji asociraju na prirodu.

3 D vizualizacija: Studio Widawscy

Kako bi moderan, jednostavan i funkcionalan stan pročišćenih linija i bez previše detalja bio životan i dinamičan, na neutalnoj bež podlozi isprepliću se zagasito ružičasta, svijetlo zelena i crna. Njima su dodane drvene površine te vintage uzorci, među kojima je i popularni terazzo.

Sve to može djelovati pomalo napadno i prenaglašeno te teško spojivo, ali kada pogledate rezultat idejnog rješenja, dojam se gubi. Vjerujemo da će vam se ideje u ovom interijeru svidjeti, naročito onima koji vole moderne i atraktivne interijere, ali da u njima budu prisutne boje i dinamični uzorci.

3 D vizualizacija: Studio Widawscy

Dnevnom zonom, koja je otvoren prostor, dominira ružičasta kutna sofa te zid obloženim crnim drvenim panelima. Ova kombinacija, s dodatkom svijetlo zelene, prisutna je i u kuhinjskom dijelu.

Odabir uskih i okomito položenih keramičkih pločica, koje su sada u trendu, unio je pravu svježinu u prostor. Kuhinju i boravak povezuje drveni blagovaonski stol s drvenim stolicama, koji se nastavlja na kuhinjski otok kako bi se uštedjelo na prostoru.

3 D vizualizacija: Studio Widawscy

Ugodna i opuštajuća spavaća soba spoj je prostora za odmor i spavanje te onog rad, stoga je pored kreveta i ormara, u njega smješten i radni stol te velika polica s knjigama. U spavaćoj sobi svijetle zelene nijanse su najviše zastupljene a slijede ih ružičasta i crna, ali u vidu akcenata.

3 D vizualizacija: Studio Widawscy

 

Komentari