TA ZAVODLJIVA EKLEKTIKA: kuća za četveročlanu obitelj prepuna je sjajnih ideja

Arhitektonski studio Widawscy stoji iza projekta zanimljiivo uređene katnice četveročlane obitelji u Dąbrowoj Górniczi, gradiću na jugu Poljske. Uživajte u orginalno osmišljenom prostoru!

 


Moderno, trendovski, a opet bezvremeno! Tako bismo ukratko, na prvo gledanje mogli opisati ovaj dom od 150 četvornih metara. Riječ je o kući u poljskom gradiću Dąbrowa Górnicza u blizini poznatijih i većih Katowica, a projekt uređenja potpisuje studio Widawscy.

Interijer je prošao kompletnu adaptaciju prije opremanja, budući da su novi vlasnici htjeli sve obnoviti, ali i urediti po svojim zamislima uz pomoć stručnjaka.

Foto: Tomasz Borucki

Želja im je bila imati moderan i funkcionalna dom koji baš neće robovati niti samo jednom stilu i koji će odražavati njihovu osobnost. Svidio im se prijedlog dizajnera da se stvori eklektičan životni prostor u kojem neće manjkati dinamike te zanimljivih detalja i kombinacija.

Foto: Tomasz Borucki

Tako se u interijeru isprepliću elementi skandinavskog, industrijskog i rustikalnog stila s daškom klasike. Nekoliko akcentnih zidova je ogoljeno do opeke i pobojano u bijelu ili crnu, na podovima je parket, a stropovi su djelomično spušteni ili su ukrašeni štukaturama.

Foto: Tomasz Borucki

Većina namještaja u interijeru rađena je po mjeri, s tim da su neke komade, kao pianinom vlasnici donijeli iz prijašnjeg stana.

Foto: Tomasz Borucki

Kako bi se stvorio moderniji i funkcionalniji prostor, rađene su i neke prostorne preinake. Srušen je zid koji je dijelio blagovaonicu od dnevnog boravka i kuhinje pa je to sada otvoreni dnevni prostor zajedno s hodnikom iz kojeg vode stepenice na kat gdje su spavaonice.

Foto: Tomasz Borucki

U dio nekad velikog hodnika pomaknula se blagovaonica, a na njezino mjesto došao dio dnevnog boravka s kutnom garniturom, dok je u drugom dijelu kutak s naslonjačem za čitanje i pianinom.

 

Komentari