Igra bojama i materijalima u stanu inspiriranom klasikom i starim viktorijanskim kućama

Vlasnici su veliki ljubitelji klasike te im se jako sviđaju viktorijanske i edvardijanske kuće iz londonskih predgrađa. Upravo je to bio jedan od zahtjeva koji su stavili pred dizajnere iz studija Grupa Nono

 


Klasika postaje sve veća inspiracija u modernim domovima, a upravo je kombinacija klasičnog i suvremenog izričaja ono što plijeni pažnju jer je vrlo privlačna. Upravo to se dogodilo u dvosobnom stanu u Krakovu čiji projekt uređenja potpisuje arhitektonski studio Grupa Nono.

Vlasnicima se jako sviđala engleska klasika i viktorijanske i edvardijanske kuće iz londonskih predgrađa. Istovremeno, nisu se htjeli odreći ideje da njihov novi dom treba imati i moderna rješenja te biti funkcionalan i jednostavan za održavanje. S inspiracijom jednog i drugoga došli su pred dizajnere koji su, vodeći se njihovim željama kreirali prostor koji je izvrstan miks starinskog i modernog duha.

Foto: Oni Studio

Riječ je o dvosobnom stanu koji se sastoji od dvije prostorije – hodnik vodi u prostranu dnevnu zonu otvorenog koncepta iz koje se ulazi u spavaću sobu. S druge strane hodnika ulazi se u kupaonicu koja je također bila obuhvaćena projektom preuređenja.

Foto: Oni Studio

Kako bi spavaća bila povezana s dnevnim boravkom vratima (u ovom slučaju staklenim vratima s profilima) mijenjana je pozicija vrata – ona koja vode iz hodnika u spavaću sobu su zatvorena, a nova stvorena rušenjem dijela zida koji dijeli dnevni boravak od spavaće sobe.

Foto: Oni Studio

Dizajneri ističu kako su se u uređenju fokusirali na originalnost i jedinstvenost interijera, zbog čega je većina korištenih rješenja u stanu izrađena prema individualnim narudžbama. U tome su im veliki saveznik bili stolari, jer je sad namještaj rađen po mjeri. Istovremeno, dizajneri su se pobrinuli da stan dobije bezvremenski ugođaj. Stoga su upotrebljavali plemenite materijale kao što su drvo, metal i staklo.

Foto: Oni Studio

Kombinacijom raznih vrsta drva s bogatim staklenim strukturama stan je dobio istovremeno toplinu, ali i sjaj i prozračnost. U interijeru je za bazu korištena smirujuća paleta boja obogaćenu jači akcentima, bordo crvene u kuhinji ili tamnoplave u kupaonici. Važna je bila i funkcionalnost interijera koja je prilagođena potrebama vlasnika stana.

 

Foto: Oni Studio

 

Komentari