Tradicija, luksuz, mir i divan pogled: zavirite u prekrasnu vilu u istarskom selu

Emisija InDizajn će u 20. sezoni predstaviti nekoliko prekrasnih istarskih vila. Prva u nizu je vila Hill koja se nalazi u središtu poluotoka, mirnom i malom selu Radetići. Pogledajte na fotogafijama i video prilogu njezin impresivan interijer i eksterijer

 

 


Istra je posljednjih godina postala poznata i po svojim predivnim i luksuznim vilama u unutrašnjosti, a InDizajn tim odlučio je zaviriti u nekoliko njih i predstaviti je gledateljima i čitateljima.

Prva koju imate priliku vidjeti je Villa Hill, prekrasna kuća za odmor koja se nalazi u malom istarskom selu Radetići u središti poluotoka. Smještena na parceli od 2500 kvadrata, Villa Hill nudi prekrasan panoramski pogled na okoliš a istodobno nudi i spokoj, tišinu i privatnost odnosno pravi ugođaj istarske unutrašnjosti.

Foto: My Istria

Glavni izvođač ove raskošne vile je tvrtka Natura Domus iz Tinjana, dok je za unutarnje uređenje zaslužna vlasnica vile.

“Vila se prostire na 360 kvadrata, ima pet spavaćih soba i može ugostiti do 12 osoba. Veći dio prizemlja zauzima dnevni prostor otvorenog koncepta koji se sastoji od kuhinje, blagovaonice i dvije zone dnevnog boravka. Osim mjesta za blagovanje u kuhinji je predviđeno mjesto za brze obroke. Ona je također povezana i s natkrivenom terasom pa se tako blagovanje lako može premjestiti na otvoreno”, otkrila nam je Petra Stažić iz agencije My Istria.

Foto: My Istria

U prizemlju se nalaze i dvije spavaće sobe s direktnim izlazom na prostranu terasu i vrt. Preostale tri spavaće sobe nalaze se na katu. Naravno, svaka od njih ima svoju kupaonicu.

Na vanjskom dijelu vile goste čeka kuhinja s blagovaonskim dijelom i otvorenim kaminom koji, dok boravite na otvorenom, omogućava pripreme raznih delicija.

“Eksterijer je vrlo uredan i pravilan, a kombinacija šljunčanih dijelova i dominantne travnate površine dodatno ističe samu kuću. Kako bi se iskoristio puni potencijal pogleda, vila je smještena je dijagonalno u odnosu na parcelu što je diktiralo raspored vanjskih zona za odmor, uključujući bazen od gotovo 50 kvadrata”, ističe Petra Stažić.

Foto: My Istria

Što se samog uređenja tiče, naglašen je dojam udobnosti. Kombiniracijom suvremenih ravnih linija, prirodnih materijala i pokoji antikni element dobiven je dojam doma. Posebna pažnja posvećena je rasvjetnim tijelima pa tako nekim prostorijama dominiraju raskošne visilice dok se u drugima ističe rasvjeta s industrijskim prizvukom.

Foto: My Istria

U kompletnom interijeru korištena je svijetla zemljana paleta tonova, koja uz kamen i drvo  daje iznimno opuštajući prostor koji je u skladu s eksterijerom. Za dodatno opuštanje, u sklopu imanja nalazi se i sauna, te razni kutci za odmor oko kuće.

 

Foto: My Istria

 

 

 

Komentari