STAN ZA TROČLANU OBITELJ: prekrasan spoj modernog dizajna i starinskog štiha

Vodimo vas u trosobni stan od 65 kvadrata u staroj građanskoj zgradi u Stockholmu za čije uređenje nije utrošeno previše novaca, no prostor ipak osvaja svojim izgledom.

 


Da bi životni prostor izgledao dobro i atraktivno, doista nisu presudni novci nego trud i ljubav koji uložimo u uređenje. I naravno, osjećaj za estetiku. Sve to upravo su imali vlasnici trosobnog stana u Stockholmu, građenog 1898., a površine 65 četvornih metara.

Stan je prvotno bio dvosobni, no vlasnici su u adaptaciji kuhinju pretvorili u dječju sobu, a kuhinju preselili u veliki dnevni boravak. Tako se dobila još jedna soba za spavanje i prostor dostatan za potrebe tročlane obitelji – roditelja i djeteta. Također, roditeljska spavaća soba je djelomično pregrađena kako bi se dobio još jedan garderobni prostor.

Foto: Hemnet

Interijer je adaptiran s ograničenim budžetom, pa su ostavljene zatečene podne obloge – samo je pobrušen seljački pod i prelakiran nanovo mat lakom. Vanjski i unutarnji otvori dobili su novi sloj boje, kao i zidovi, a kreveti su preneseni iz prijašnjeg stana. Najveća investicija svakako je bila nova kuhinja uz premještanje instalacija te nova kupaonica. Dnevni boravak tako je, s novim dodatkom – kuhinjom postao dnevna zona otvorenog koncepta i pravo središte ovoga interijera.

Foto: Hemnet

Adatpacijom je sačuvan šarm starih prostora, poput visokih stropova, velikih vrata i prozora, štukatura i svijetlog drvenog poda. Zadržan je i starinski koncept rasporeda u kojem se iz dnevnog boravka ulazi u dvije preostale prostorije. U kombinaciji s modernom kuhinjom ovi starinski elementi čine savršenu mještavinu.

Foto: Hemnet

Veliki prozori omogućili su dovoljno prirodne svjetlosti koja dopire i do kuhinje, koja je smještena u ugao. To prostor dnevne zone čini ugodnijim i toplijim.

 

Komentari