SJAJAN BALANS: funkcionalan dizajnerski stan u kojem se isprepliću minimalizam i elegancija

Vodimo vas u stan u gradiću Sopotu na poljskoj obali koji služi kao povremeni dom peteročlane obitelji. Zbog posla često moraju boraviti u ovom poznatom turističkom mjestu, ali kako je riječ o obali, stan im služi i kao ljetno utočište

 

 

 

Arhitektonski Studio Loko potpisuje koncept uređenja četverosobnog stana u poljskom gradiću Sopotu. Riječ je o poznatoj turističkoj destinaciji na sjeveru Poljske, tako da ga sama pozicija čini vrlo privlačnim. Stan je kombinacija životnog prostora i ljetne rezidencije jer vlasnici samo dio godine borave u njemu. No vlasnici ga prije svega vide kao zonu opuštanja kada se nakon posla vrate ili s plaže žele odmoriti u miru i tišini.

Iako se stan nalazi u samom centru, zavučenost u malu mirnu ulicu mu osigurava tišinu i mir. No, kada god mogu, vlasnici u svome drugome domu borave tijekom vikenda i praznika.

Foto: Studio Loko

Prostrani interijer nalazi se na posljednjem katu starije zgrade te su grede vidljive i na nekim dijelovima strop je vrlo visok. To je omogućilo izradu atraktivne galerije s prozorima, a bijela boja učinila je grede modernim elementom.

Kao najveću prednost stana arhitekti ističu njegovu prostranost te činjenicu da ne mora imati puno skladišnog prostora i općenito namještaja. To je dalo osjećaj prozračnosti, a uneseni namještaj, dekori i detalji se više ističu.

Foto: Studio Loko

Tri odvojene spavaće sobe i veliki dnevni boravak osiguravaju potpunu udobnost i dozu privatnosti ne samo obitelji nego i gostima koji navrate kod njih.

U dnevnom je dijelu veliki panoramski prozor koji daje osjećaj neograničenog prostora, kroz njega možete vidjeti krovove starog dijela Sopota. Prozori svih spavaćih soba gledaju na zelenilo koja razdvaja donji i gornji dio Sopota.

Foto: Studio Loko

Stan odlikuje profinjena i nenametljiva elegancija  i funkcionalna jednostavnost. Sve sobe uređene su u kombinaciji bijele i sive, što je unijelo jednostavnost i profinjenost, a crni i zlatni dodaci te cvjetni motivi dali su mu pečat elegancije.

 

 

Komentari