Sjajno uređen jednosobni stan u koji je stala i spavaća soba

Stan od 33 četvornih metara bio je pravi izazov za adaptaciju, budući da je novi vlasnik htio da se u tako malo prostora nađe i dio za spavanje, koji bi bio odijeljen od dnevnog boravka i kuhinje

 

Dizajnerski tim koji je angažirala agencija Alvhem pronašli su izvrsno rješenje za jednosobni stan koji je trebao, prema željama vlasnika, postati dvosoban. Njihov zadatak nije bio jednostavan, ali uspjeli su od od dijela kuhinje i ostave stvoriti prostor za spavaću sobu. Kuhinja je smanjena za jednu trećinu te se rušenjem spojila s ostavom u spavaonicu u kojoj je stao krevet. Kako bi se stvorila intima i prostor mogao ipak odijeliti, dizajneri su stavili najjednostavniju moguću pregradu – zavjesu.

Tako se prostor može odvojiti, ali i spojiti s ostatkom, te prozračivati bez problema. Tekstilna pregrada dala je mogućnost da zrak cirkulira tim prostorom svo vrijeme. Skraćivanjem kuhinje izgubio se dio u kojem se nalazio stol i stolci za blagovanje.

Problem je riješen tako da je srušen zid koji je odjeljivao kuhinju i boravak. Sada je to postao open space, a problem blagovanja rješen je šankom obloženim ciglom. Kako bi postojala stilska poveznica sa šankom, s dijela jednog zida u boravku skinut je sloj žbuke da bi se došlo do cigle. Ovaj materijal unio je toplinu u dominantnu crno-bijelu kombinaciju i skandinavski stil.

 

Izvor: Freshome

Komentari