30 KVADRATA ZA STUDENTICU: praktičan, ugodan i vedar prostor s prekrasnim pogledom

Dizajnerica Anastasja Gurina stvorila je svijetao, moderan i dinamičan mali interijer za studenticu. Funkcionalan prostor ispunjen je vedrim koloritom koji odražava karakter mlade vlasnice

 


Garsonijera od 30 četvornih metara u St. Petersburgu postala je dom studentici koja bi uskoro trebala završiti studij i početi raditi. Roditelji su odlučili urediti stan kćeri u stambenom kompleksu Main House, i to po njezinim željama i zahtjevima. A oni su bili da interijer bude moderan, funkcionalan i prilagođen potrebama vlasnice te da odražava njezin karakter.

Također, jedna od želja je bila iskoristiti što više pogled koji se pruža s prozora. Dva prozora u glavnoj prostoriji propuštaju puno svjetla i pružaju prekrasnu panoramu na sjevernu stranu grada. Zahvaljujući ovakvom rasporedu izbjeglo se pomicanje zidova i promjena rasporeda.

Foto: Maksim Maksimov

Zadatak uređenja povjerili su dizajnerici Anastasiji Gurini iz studija Ag Interior koja je nastojala odgovoriti na sve zahtjeve klijentice. Kako je stan mali i sastoji se od samo jedne prostorije te se prostor nije pregrađivao kako bi se dobila spavaća soba, nabavljena je sofa na razvlačenje, a u lođu je stavljena fotelja na razvlačenje koja funkcionira kao dodatni ležaj. Drugi dio lođe je iskorišten za mini radni kutak.

Foto: Maksim Maksimov

U velikoj prostoriji nalazi se mala kuhinja s otokom koji služi kao prostor za odlaganje, kuhanje te blagovanje zahvaljujući dodanoj nižoj plohi, pa su mu pridruženi stolci. Tu je i prostor za odmor gdje se može popiti čaj i diviti panorami grada. Ostatak prostorije je dnevni prostor sa sofom i komodom.

Foto: Maksim Maksimov

Dugački hodnik iskorišten je za ugradbeni garderobni ormar čime se rasteretila velika prostorija. Kupaonica je bila dovoljno velika da u nju stane perilica rublja i prostor za odlaganje.

Foto: Maksim Maksimov

Kako bi se pojačao efekt cjelovitosti i sklada, dizajneri su koristili isti pod u cijelom stanu, a na neutralnu svijetlu bazu stavljeni su akcenti u ružičastoj i svijetlo plavoj, kako bi naglasili dob vlasnice i njezinu energičnu i vedru narav te prenijeti u interijer malo nebeskog plavetnila što se pruža kroz prozore.


Izvor: Elle Decoration Russia

Komentari