KOLIBA U NORDIJSKOM STILU: šarmantna vikend oaza za četveročlanu obitelj

Vlasnici španjolskog modnog brenda Meisïe, Noelia Peinado i njezin suprug Marc Sorensen svoje slobodno vrijeme, pa tako i blagdane, provode s dvoje djece u svojoj drvenoj kućici u planinama, inspiriranoj skandinavskim dizajnom

 

 

Sat i pol vremena vožnje autom od Barcelone nalazi se njihov drugi dom u kojem provode vikende, dio godišnjeg odmora te blagdane. Dizajnerica Noelia Peinado i njezin suprug Marc Sorensen koji stoje iza modne marke Meisïe sagradili su kolibu od kamena i drveta koja svojim vanjskim i unutarnjim izgledom podsjeća na one na dalekom sjeveru, otkuda Marc i dolazi.

Foto: El Mueble

Oboje su ljubitelji skandinavskog dizajna pa je izgled i stil njihovog privremenog doma, koji pruža ugodno mjesto za bijeg iz grada, bio neupitan. U kući prevladavaju prirodni materijali i zanimljive pamučne tkanine, što nimalo ne čudi jer su vlasnici u svakodnevnom kontaktu s ovom sirovinom za svoje kreacije.

Foto: El Mueble

Kako nabavljaju puno tkanina, od onoga što im preostane, supružnici izrađuju jastuke i tekstilne detalje za svoj dom, kako onaj u Barceloni, tako i ovaj u planinama. Dio tepiha je s njihova putovanja Indijom.

Foto: El Mueble

Izvana obložena kamenom, a iznutra izbijeljenim drvetom, ova prekrasna kuća ima velike vanjske  otvore bez zavjesa kako bi se, boraveći u njoj, imao dojam kao da ste uronjeni u šumu, da nema ‘barikade’.

Foto: El Mueble

Dominaciju sive i bež u prostoru utopljavaju prostirke crvenih nijansi koje su vlasnici kupili na jednom od svojih poslovnih putovanja u Indiju. One su lijepi kontrapunkt hladnoći svijetlih neutralnih nijansi te stvaraju, uz brojne druge detalje, dom pun šarma i karaktera. 

Foto: El Mueble

Donja etaža je socijalna zona i sastoji se od otvorenog prostora u kojem se nalaze blagovaonica, kuhinja i dnevni boravak. Mala kuhinja u obliku slova U se po potrebi može zatvoriti sivim drvenim kliznim vratima.

Iz ovog dnevnog prostora vode stepenice prema dvjema spavaćim sobama – onoj vlasnika te njihove dvoje djece i jednoj gostinjskoj sobi. 

Komentari