Šarmantni stan za dvoje: savršena inspiracija za proljetni makeover doma

Tražite li osvježenje za svoj dom kako biste napokon izašli iz faze zimskog sna, nudimo vam inspiraciju koja će vam pomoći da to lakše postignete. Vodimo vas u mali trosobni stan u Poznanju, novi dom mladoga para koji voli toplinu, jednostavnost ali i – kreativnost

 

 

Mali trosobni stan u Poznanju temeljito je adaptiran prije nego što su u njega uselili novi stanari – mladi par koji voli dizajn i lijepe stvari. No, uređenje svoga doma koji se sastoji od tri prostorije – dnevne zone te dviju spavaćih soba prepustili su poljskom studiju Poznanj. Prije preuređenja stan se sastojao od spavaće, dnevne sobe i kuhinje. No, prenamjenom prostorija i rušenjem zidova, dnevna soba spojena je s ostavom i tako se dobio otvoreni prostor dnevne zone, a kuhinja je pretvorena u jednu od spavaćih soba.

Kako bi dnevna zona djelovala veća nego što jest, srušen je zid koji dijeli hodnik i ovu prostoriju. Druga spavaća soba još čeka na svoje konačno uređenje – za sada su postavljene podne i zidne obloge, te jedan zid vrlo originalno obojan, prema želji vlasnika.

Cijeli prostor inspiriran je skandinavskim rustikalnim stilom, uz moderne dodatke. Prevladavaju neutralni sivi i bijeli tonovi uz dodatke bež boje u vidu toplih drvenih elemenata i opeke. Kako su vlasnici ljubitelji originalnih detalja, dizajneri su im predložili, pored kreativnog bojenja zidova u obje spavaće sobe, i klub stolić od paleta te krevet po mjeri koji s bočnih strana, budući da je soba mala, ima police koje služe kao noćni ormarići. Dodatak su jastuci u upečatljivim nijansama, koji su postali stilski akcenti u

Vjerujemo da će upravo ovi elementi – boje na zidovima, novi ukrasni jastuci u dinamičnim nijansama te detalji u kuhinji, kao i svježe cvijeće biti savršen prijedlog za proljetni makeover doma.

 

Komentari