IZVRSNA RAVNOTEŽA KLASIKE I MODERNOG: ugodan i topao dvosobni stan u novogradnji

Dizajnerica Kristina Vlasova dizajnirala je stan za majku svoje prijateljice, u kojem je bilo mjesta i za moderan namještaj ali i za stare stvari s poviješću. Pogledajte finalni izgled ove kombinacije novog i starog!

 


Od stana u novogradnji, na prvu, očekujemo moderno uređen prostor, u kojem nema puno mjesta za vintage, klasiku ili art deco. No, ovaj stan svojim izgledom priziva neke retro stilove, ali u kombinaciji s modernim dizajnom. U tom spoju i kombiniranju krije se tajna njegove posebnosti.

Interijer površine 55 kvadrata, smješten u Kijevu, dizajnerica Kristina Vlasova opisuje kako moderan interijer s klasičnim elementima, što je, uz stvaranje ugodnog prostora za sredovječnu gospođu, i bila glavna ideja projekta.

FOTO: Anton Marinenko

U suradnji sa suprugom Nikitom Vlasovim, dizajnerica je osmislila za majku svoje prijateljice.

“Klijentica je u šali rekla kako želi prestižan interijer za damu prestižnih godina, ali u blagim i mirnim tonovima. I točno je znala što želi: što manje skandinavskog i minimalističkog stila, kao i bijele. Sviđala joj se ideja da klasični elementi budu u prostoru, ali da on bude i moderan. Odlučili smo izbjeći klasiku u njezinu najčišćem obliku jer bi to izgledalo malo karikirano i napadno u novogradnji. Stoga smo klasične elemente koristili nježno i nenametljivo, u naglascima. Osjeti se taj duh klasike i vintagea, ali ovo je ustvari moderan stan”, objašnjava dizajnerica za rusko izdanje Elle Decora.

FOTO: Anton Marinenko

Dodatan starinski šarm prostoru su dale umjetničke slike i antikviteti poput secesijskog stolića za šminkanje i zidne lampe u spavaćoj sobi te vaza i proculanskog pribora za jelo koji se skriva u staklenim vitrinama. Posebna priča je odabir zavjesa cvjetnog motiva, koji u spavaćoj sobi sa šarenim tapetama čini doista zanimljivu kombinaciju.

FOTO: Anton Marinenko

Prema želji vlasnice, zadržan je izvorni raspored: ulazni prostor, kuhinja u kombinaciji s dnevnim boravkom, spavaća soba i kupaonica.

“Napravili smo samo nekoliko “mikro izmjena”: podigli smo zid u hodniku i napravili ‘kocku’ (s jedne strane sada je otvorena zidna vješalica i ružičasta klupa i polica za cipele, a s druge ugradbeni ormar za odjeću ) te mini smočnica za kuhinjske potrepštine. Na zid dnevnog prostora postavljen je lažni kamin, koji je postao glavni stilski akcent”, otkriva dizajnerica.

FOTO: Anton Marinenko

 

Komentari