MALI PRAKTIČNI STAN: u 34 kvadrata ugurao se i odvojen prostor za spavanje

Mali skandinavski stanovi pravo su vrelo inspiracije, premda nam se nakon nekog vremena mogu činiti vrlo sličnima. Zato vjerujemo da će i ovaj interijer od 34 kvadrata pobuditi vaš interes i biti vam od koristi.

 


Život u gradu, naročito ako je riječ o većim sredinama, nerijetko podrazumijeva i malo kvadrata. Prava je privilegija imati veliki stan, pa se onda nastoji u malom interijeru nastoji napraviti maksimum. Ovaj trud često izrodi sjajnim prostornim i kreativnim rješenjima. Zato, između ostaloga, mali stanovi, kao i oni primjerice u potkrovlju imaju neporeciv šarm.

Foto: Hemnet

Jedan od takvih stanova jest ovaj u koji vas vodimo. Površina od 34 kvadrata, izdužen tlocrt i kuhinja posve na drugom kraju od dnevnog boravka su samo neka od ograničenja. S druge strane, stan ima i jake adute: poziciju u središtu grada, obilje prirodnog svjetla te balkon koji gleda na dvorište te nudi mir i uživanje u tišini.

Foto: Hemnet

Vlasnici su ga, želeći pronaći odvojeno mjesto za spavanje, malo preinačili. Sada je to fantastično isplaniran jednosobni stan koji ima kutak za spavanje odvojen s jedne strane gipsanim zidom. Spavaonica se nalazi unutar dnevnog boravka i u nju je smješten samo krevet te noćni ormarić.

Foto: Hemnet

Ostatak stana čine dugi hodnik koji je iskorišten za predsoblje i ugradbene ormare, mala kupaonica i kuhinja. To je starinski koncept stana, ali ga vlasnici nisu htjeli mijenjati jer je ovakva preinaka, u kojem je spavaća soba u boravku, znatno povoljnija.

Foto: Hemnet

Praktična bijela kuhinja je dovoljno velika da može poslužiti i kao blagovaonica jer ima barski stol sa stolicama, pa u dnevnom boravku nije bio potreban blagovaonski stol.

 

 

Komentari