Fantastičan interijer u nekadašnjoj konjušnici pretvorenoj u stambenu zgradu

Stan na posljednjem katu stare zgrade prošao je temeljitu adaptaciju u kojoj su ostali neki elementi koji ga povezuju s autentičnim prostorom nekadašnje konjušnice građene 19. stoljeću.


 

Atmosfera lofta, omekšana klasičnim stilskim naglascima stvara moderni eklekticizam koji osvaja naša srca i domove. Ako ga uklopite u svoj suvremeni interijer prilagođen vašim potrebama, omogućuje vam da postignete funkcionalan prostor koji će izdržati test vremena.

Predstavljamo vam jedan takav stan kao izvrstan primjer kombinacije industrijskog stila i klasike upakirane u funkcionalnost i moderan način života.

 

FOTO: KODO PROJEKTY

Stan se nalazi u Wrocławu u Poljskoj, u zgradi koja je nekoć imala posve drugačiju namjenu a koja je prije više od pola stoljeća pretvorena u stambeni prostor.

Dizajn ovog interijera pripremljen je na temelju povijesti zgrade koja je bila od opeke i imala ulogu  nekadašnje konjušnice, sagrađene u 19. stoljeću, u sklopu jedne vojarne. Opeka je postala glavni lik dnevne sobe, uvodeći industrijski stil i vintage atmosferu lofta u interijer.

FOTO: KODO PROJEKTY

Dnevni boravak dio je otvorenog dnevnog prostora kojeg čine mini blagovaonica i kuhinja uvučena u nišu, koja je nekoć bila odvojena prostorija, bez prozora. Adaptacijom se srušio zid koji je dijelio kuhinju i dnevnu sobu. Otvaranje kuhinje je stvorilo dojam veće kvadrature u njoj i donijelo prirodnu svjetlost u nju.

FOTO: KODO PROJEKTY

Ostatak stana čine mala spavaća soba kojom odiše luksuz i atmosfera budoira a tamni tonovi, zlatne ručke na ormaru, tapeta i tapecirani krevet doprinose tom dojmu te unose dozu intime. Tu je još i mala kupaonica i hodnik – ukupno 50 četvornih metara stambene površine.

FOTO: KODO PROJEKTY

Stan je spoj toplih i hladnih materijala, kao i boja. Kombinacija metala, drva, bijele, sive i crne, ugrađena u bazu, savršeno je nadopunjena tonovima koji se vrte oko narančasto-smeđih tonova hrđe, konjaka ili meda.

FOTO: KODO PROJEKTY

Stan, naizgled grub i hladan, omekšan je ne samo toplim, energičnim bojama, drvom i opekom, nego i svjetiljkama u obliku košara, okruglim linijama stolova, ogledala i zidnim letvicama u dekoru drveta.

Komentari