KUĆA S POGLEDOM NA UŠĆE RIJEKE: višestruko nagrađivana vila čiji interijer se stapa s ekterijerom

Na prekrasnoj lokaciji, s pogledom na ušće rijeke Camel u engleskoj pokrajini Cornwall smjestila se moderna vila Waterhouse, dobitnica nekoliko nagrada struke.

 


Ušća rijeka znaju doista biti prekrasna i privlače brojne turiste i one željne prirodnih ljepota. Takvo je i ušće rijeke Camel u engleskoj pokrajni Cornwall. Tamo se smjestila moderna i nekoliko puta nagrađivana vila Waterhouse koja ima sve elemente luksuznog održivog doma.

Foto: JB Estates

Ova kuća s pogledom na ušće rijeke, ima doista zavidnu lokaciju i sa svojim pogledom od 180 stupnjeva na cijelu regiju, kako iz unutrašnjosti, tako i s njezinih terasa.

Posve prikladno nazvana Waterhouse, vila je dobila između ostaloga i nagradu Cornish Buildings za najbolji projekt novogradnje 202o. godine i nagradu Green Apple.

Foto: JB Estates

Dizajn kuće kombinira opeku, prirodno drvo i crno drvo te čini jedinstven spoj modernosti, usklađenost s okolišem i originalnosti.

Foto: JB Estates

Interijer, koji se sastoji od velike otvorene dnevne zone te četiri spavaće sobe s kupaonicama i toaletom se stapa s eksterijerom i predivnim terasama.

Foto: JB Estates

Većina prostorija u interijeru okrenuta je prema jugu i uglavnom je ostakljena, što omogućava da do njih dopire obilna količina prirodnog svjetla, koje se stalno mijenja.

Foto: JB Estates

Njezino je uređenje suvremeno, toplo i ne previše minimalističko, što je karakteristika koja se ponekad može zamjeriti ovakvoj vrsti suvremene kuće.

Foto: JB Estates

Ovo je savršeno mjesto za ljubitelje velikih netaknutih divljih prostora i prirode općenito, te mirnog odmora. No, vjerujemo da bi svi uživali u pogled na ovu izvanrednu prirodnu ljepotu koja ostavlja bez daha.

Foto: JB Estates

 

 

 

Komentari