Prekrasna kuća na selu u koju bismo odmah uselili

Sanjate li o kući na selu? Ili barem o odmoru kojeg biste proveli u njoj? Sigurni smo da niste jedini jer želja za mirom, tišinom i jednostavnim, opuštenim životom jača je nego ikad kod suvremenog čovjeka.

 


Usljed stresa, buke i užurbanog načina života, sve što želimo je imati dom će biti sve suprotno od toga – naša mirna oaza. Želimo se nakon posla i obaveza vratiti u svoj dom u kojem ćemo se osjećati opušteno i sigurno.

Foto: Studio MHNA

Stoga ne čudi da je posljednjih par godina trend vraćanja života na selo u porastu, tako da se obnavljaju i mnoge stare kuće. Jedan takav primjer pronašli smo u renoviranoj kući na jugu Francuske, no stilom bi se lako mogla smjestiti na naše područje – na primjer u Istru.

Foto: Studio MHNA

Uređena u eklektičnom stilu, ova kuća prepuna je šarmantnih i osobnih detalja. Arhitekti su sačuvali postojeće elemente poput masivnih stupova, lukova i greda. Crno-bijele stilske odrednice protežu se cijelim interijerom i tako tvore okosnicu stila.

Foto: Studio MHNA

Fokus je usmjeren na zone za druženje – kako u interijeru, tako i u eksterijeru.

Tako je dnevna zona organizirana u otvoreni koncept te uključuje kuhinju, blagovaonicu i dnevnu sobu uz nezaobilazni kamin. Jednako je važan vanjski prostor za druženje, te okućnica s bazenom za uživanje na suncu.

Foto: Studio MHNA

Spavaće sobe su zato pune boja – jedna je u plavim, a druga u ružičastim tonovima. Vlasnici su svaki kutak kuće ispunili osobnim detaljima, tako da se tu našlo i umjetničkih djela, skulptura, knjiga… svih onih sitnica zbog kojih je život ugodniji.

Foto: Studio MHNA

Zavirite u galeriju i potražite inspiraciju.

 

Komentari