MALA KUĆA U GRADSKOM DVORIŠTU: super spoj suvremenog i rustikalnog dizajna

Dom u koji vas vodimo nalazi se u dvorištu stare zgrade u Stockholmu izgrađene početkom 20. stoljeća. Pogledajte unutrašnjost raspoređenu na tri etaže!

 


Stražnja dvorišta starih gradskih ulica znaju biti vrlo životne jer kriju nerijetko zanimljiva mjesta u kojima se nalaze kafići, restorani, parkovi, ali i dodatni stambeni objekti. Dovoljna kvadratura dvorišta u jednoj staroj zgradi u Stockholmu, građenoj 1905. godine omogućila je malu kuću koja se sastoji od tri etaže.

Foto: Hemnet

Kako je jedna od etaža podrumska, a gornja etaža vrlo nisko potkrovlje, izvana se kuća čini kao katnica s dva krovna prozora. Zbog skučene kvadrature prostor podruma se iskoristio za kupaonicu i toalet, dok se u prizemlju prostire dnevna zona – boravak s kuhinjom i kutkom za blagovanje.

Foto: Hemnet

Stepenice iz dnevnog prostora vode u spavaću sobu s garderobom. Dodatni adut kućice je prostrana terasa na dvorištu. Sve ovo dovoljno je za život dvije osobe, budući da je prostor dobro raspoređen i nudi potrebnu privatnost, a istovremeno nije prevelik i nezgodan za održavanje.

Foto: Hemnet

Ovakva pozicija, njezin raspored, kao i način uređenja čine ovu malu kuću jedinstvenom, pravim malim draguljem na gradskom asfaltu. Uređenje je inspirirano skandinavskim i rustikalnim dizajnom te vladaju neutralni tonovi uz dodatke zemljanih, kao i prirodnih materijala poput drveta, u kombinaciji sa suvremenim elementima.

Foto: Hemnet

Svijetli neutralni tonovi i svijetla nijansa drveta učinili su interijer prozračnim i prepunim svjetla, a drveni elementi donijeli atmosferu gradske kuće sa seoskim štihom.

Foto: Hemnet
Komentari