MODERNA OAZA ZA DVOJE: stan koji će vas svojim izgledom oboriti s nogu

Ukrajinski dizajner Dima Kravtsov osmislio je dvosobni stan od 50 kvadrata za mladi par koji je poželio modernu, ali i ugodnu oazu, u kojoj će se prije svega osjetiti atmosfera doma

 

 

Ljubičasta, antracit siva i crna na prvu asociraju na suzdržanost, minimalizam pa i hladnoću. No, ne mora doista biti tako kada su interijeri u pitanju. Za razliku od crne i tamno sive, ljubičasta je doista rijedak izbor u interijerima, a najčešće ju možemo vidjeti u djevojačkim sobama i općenito ženskim interijerima. Stan u koji vas vodimo nije ženski, nego za mladi par, a ljubičasta je prisutna, pored spavaće, i u dnevnoj sobi te savršeno funkcionira u kombinaciji s drugim bojama i materijalima.

Foto: Dima Kravtsov

Upravo su drvene površine i odabir bijele u kuhinji bili izvrsna ravnoteža – unijeli su svjetlo, prozračnost te više topline. Za ovako dobar balans suprotnosti zaslužan je dizajner interijera Dima Kravtsov. Njega je angažirao mladi par u želji da njih novi dom bude mjesto koje odiše modernom estetikom, ali prije svega atmosferom doma.

Pored prijedloga uređenja, dizajner je predložio da se hodnik zatvori i pretvori u ormare i garderobni prostor te da se probije zid koji dijeli spavaonicu i boravak. Sada se u spavaću sobu ulazi kroz dnevni boravak, a potrebnu privatnost osiguravaju klizna vrata, kombinacija crnog drveta i stakla.

Foto: Dima Kravtsov

Dnevni boravak dio je otvorene zone koju čine još kuhinja sa šankom. Dio toga otvorenog prostora čini i hodnik budući da između ne postoje vrata – tako je u hodnik ušlo više prirodnog svjetla. Iz hodnika se ulazi u elegantnu kupaonicu s kadom, a pozornost plijeni dio zida obložen zlatnim pločicama i podžbuknom LED rasvjetom.

Foto: Dima Kravtsov

U spavaonici će svi zamijetiti efektnu uporabu ogledala koje je stavljeno između uzglavlja i gornjih ormarića, kreiranih kao dodatni prostor za skladištenje. Ogledala su unijela estetiku, ali i dojam prostornosti. Dnevni boravak i kuhinja kombinacija su modernog i elegancije, s pomno odabranom rasvjetom, spuštenim stropovima u koje je također ugrađena rasvjeta te mekom i udobnom kutnom garniturom koja osvaja svojim oblim linijama.

Komentari