Sjajan interijer u plavoj i zelenoj: dom uređen po mjeri mladoga para

Dvosobni stan u koji vas vodimo dom je mladoga para. Kako bi prostor bio ukusno namješten i iskorišten, vlasnici su angažirali dizajnericu interijera Anastasiju Muravjovu.

 


Već na prvu vidljivo je kako je dvosobni stan od 60 kvadrata prava oaza mira i kako unatoč modernom dizajnu ima i bezvremenski štih. Glavna ideja projekta koju je sprovela dizajnerica Anastasija Muravjova bila je stvoriti interijer za mladi par koji odražava stil života, navike i hobije supružnika.

Foto: Sergej Krasjuk

Vlasnici su mladi par koji vole putovati i imaju nekoliko zanimljivih hobija. Ona se bavi vezom i uzgaja sobne biljke, a on voli kino i skuplja makete zgrada. Sve se to odrazilo na detalje u interijeru koji se sastoji od dvije veće prostorije – spavaće sobe i otvorene dnevne zone. U stanu se nalaze još i uski hodnik u obliku slova L te kupaonica.

Foto: Sergej Krasjuk

Pored toga, na uređenje su utjecali ukusi vlasnika – vole mirne, hladne tonove karakteristične za skandinavski stil, ali im se jako sviđaju i tamnije boje. Tako je u interijeru prilično zastupljena plava – u hodniku i dnevnoj zoni te zelena u spavaćoj sobi.

Foto: Sergej Krasjuk

Dizajnerica je koristila bijelu boju zidova kao pozadinu za plavo-zelene akcente. To je pridonijelo stvaranju osjećaja lakoće i prostranosti prostora koji je dodatno pojačan visokim vratima i staklenim pregradama s bijelim stupovima.

Pri odabiru materijala velika je pozornost posvećena trajnosti i praktičnosti, s obzirom da u stanu živi i mačka.

Foto: Sergej Krasjuk

Kako interijer ne bi izgledao prestrogo, pažnja je posvećena i pronalaženju zanimljivih tekstura. Na primjer, pločice s uzorkom drveta koje tvore geometrijski uzorak na podu i porculanske pločice u efektu kamena oživljavaju atmosferu.

Foto: Sergej Krasjuk

Dnevni boravak i kuhinja odvojeni su posebno dizajniranim policama na kojima su biljke i predmeti iz zbirke zgrada. Ovaj komad namještaja bio je jedna od prvih želja vlasnika. Na policama možete vidjeti zanimljive modele sovjetskih zgrada – stambene zgrade, kiosk, pa čak i elektranu.

Foto: Sergej Krasjuk

Jedan od zahtjeva bio je i dovoljno skladišnog prostora. Osim pregradne police, osmišljena je još jedna polica sa zatvorenim i otvorenim dijelovima, a u kuhinji je napravljena mala vitrina za posuđe. Garderoba se nalazi u spavaćoj sobi, iza laganih staklenih pregrada.

Foto: Sergej Krasjuk

 

Komentari