Vintage i DIY carstvo mladog para u Zagrebu

Stan visokih stropova u kojem prevladavaju crna i bijela s detaljima u crvenoj te mnogobrojni unikatni detalji i „uradi sam“ komadi namještaja, odmah daju do znanja da ovdje živi par kreativaca. No u ovakav izgled bilo je potrebno uložiti puno truda i vremena, ističe kreativni duo koji stoji iza brenda Lolina kućna manufaktura.

Radovi su trajali pet mjeseci, otkrila nam je Gorana Lolić koja je zajedno s Goranom Villijem sama osmislila i opremila interijer. Apsolutno sve, od grubih, pa sve do onih finijih poslova obavili su sami. Tek manji dio radova poput mijenjanja prozora, brušenja i bojanja parketa prepustili s majstorima.

s2

Stan je smješten u staroj zgradi iz 30-ih godina prošlog stoljeća, a nalazi se u centru Zagreba. Neobičan, mladenački stan prostire se na 80 četvorna metra. Krenuli su, kažu, od hodnika. Prostor od 20 nepotrebnih kvadrata uredili su tako da bude manji dnevni boravak s velikim brojem polica za stvari koje vole, pa se ondje može pronaći cijeli niz stvari od kojih se nisu mogli oprostiti i baciti ih.

s1

Kuhinjske su fronte oblijepili slikama Pop Arta, a stare komade namještaja jednostavno su ponovo oživjeli “DIY” metodom.

s4

Većina namještaja je, kaže Gorana, nastajala spontano, bez plana. Stari ormarić u spavaćoj sobi preuredili su tako da izgleda kao stara britanska govornica. TV element izradili su od otvorene police koju su položili i za nju napravili kutije na koje su potom montirali starinske ručkice.

s9

No, njihovim idejama tu nije kraj.

U dnevnom boravku nalazi se radni stol za kojim nastaju sve ove divne ideje. Za sve to, naravno, potrebne su volja i kreativnost, no budući da se Gorana i Goran kriju iza nakita Lolina kućna manufaktura, ne čudi da je i stan originalan.

s5

Trud i energija uloženi u uređenje stana vidljivi su na svakom metru. Tome najviše pridonose samostalno izrađeni komadi namještaja i detalji poput kultnog Benksyja na zidu, stolića u obliku kazete koji su izradili sami i pregršt detalja koje Goran i Gorana skupljaju na sajmovima, buvljacima i donose s putovanja. Vedrina ovog interijera doista je impresivna.

s3

Spavaćom sobom dominira bračni krevet od kovanog željeza dok je zid uz uzglavlje obojan u boju s efektom školske ploče. Ostatak je namještaja par pronašao na Hreliću i iskoristio za nešto novo.

s6

Kupaonici su dozu neobičnosti dali zanimljivim vodokotilićem.

 

s7

Ljubav prema retro i vintage stvarima vidljiva je na svakom koraku.

Lolina Kućna manufaktura
Lolina Kućna manufaktura
Lolina Kućna manufaktura
Lolina Kućna manufaktura
Lolina Kućna manufaktura
Lolina Kućna manufaktura

Kako vam se sviđa stan? Recite nam u komentaru!

Fotografije: Gorana Lolić & Goran Villi

Komentari