SKLADNO, FUNKCIONALNO I UDOBNO: vrhunski uređen dom za mladu obitelj

Studio Hozo Interior Design potpisuje uređenje modernog trosobnog stana za tročlanu obitelj, u kojem su naglasci na funkcionalnosti i jednostavnosti


 

Interijer koji vam predstavljamo namijenjen je tročlanoj obitelji i uređenjem se nastojalo odgovoriti na sve zahtjeve i potrebe vlasnika, bračnog para s djetetom. Željeli su jednostavan, moderan i funkcionalan prostor koji ima ugodnost i toplinu.

Projekt uređenja potpisuje studio Hozo Interior Design, koji je svojim idejama i rješenjima stvorio interijer koji odgovara zahtjevima vlasnika, ali i odiše ljepotom i  luksuzom.

Foto: HOZO Interior Design

Funkcionalan raspored

Stan se sastoji od ulaznog prostora, velike dnevne zone u kojoj su kuhinja, blagovanje i dnevni boravak, zatim dvije spavaće sobe – roditeljske i dječje te kupaonice. Jedina intervencija u prostoru bila je smanjenje glavne spavaće sobe kako bi se dobio zaseban garderobni prostor.

Foto: HOZO Interior Design

Izvrsno riješen prostor za pohranu

Dodatni skladišni prostor riješen je ugradbenim ormarima u ulaznom prostoru te ormarima u dnevnoj zoni, iza stola za blagovanje, no odabirom bijele boje izgubio se dojam da je riječ o ormarima. Jedino rubovi ravnih geometrijskih linija sugeriraju da je riječ o ormarima.

Foto: HOZO Interior Design

Open space koncept

Otvoreni prostor dnevne zone doima se većim odabirom svijetlih boja i jednostavnim dizajnom namještaja, s ravnim pročišćenim linijama, koji rasterećuje prostor te on izgleda prozračnije i svjetlije. Tome uvelike doprinose i veliki vanjski otvori, pa prostor obiluje prirodnim svjetlom.

Foto: HOZO Interior Design

Toplinu u ovaj prostor unose drvo te detalji oblih linija, poput taburea, te akcenti u pastelnim tonovima i dinamični geometrijski uzorci poput onog na kuhinjskim zidnim pločicama. Još jedna osobitost ovoga prostora su spušteni stropovi s ugradbenom rasvjetom koji su unijeli luksuz.

Foto: HOZO Interior Design

I u jednostavno opremljenim spavaćim sobama dominira neutralna svijetla paleta boja, s dodatkom u pastelnim ili nekim drugim kolorističkim akcentima, poput tamnoplave tapete s geometrijskim uzorkom na zidu glavne spavaće sobe.

Komentari