Sjajan raspored i pomno odabrani detalji u stanu u kojem nam se baš sve sviđa

Zavirite u prijedlog uređenja trosobnog stana, inspiriranog, prema želji vlasnika, skandinavskim i modernim dizajnom. No, to nisu bili jedini zahtjevi koje su klijenti stavili pred sudio INT2architecture

 


 

Vlasnici prostranog trosobnog stana angažirali su za uređenje svoga novoga doma studio INT2architecture. Cilj je bio stvoriti ne samo skladnu estetsku nego i prostornu cjelinu, zbog čega su bile potrebne neke preinake.

Naime, vlasnici su željeli funkcionalniji koncept u kojem bi dnevna zona bio maksimalno otvoren prostor, te da u svakom dijelu – boravku, blagovanju i kuhinji ima dosta mjesta, budući da je to ipak prostor u kojem najviše borave. Stoga je lođa pripojena socijalnoj zoni i u nju je smještena blagovaonica.


Projekt: int2architecture

Prostor za objedovanje i druženje pripojen je prostoru, ali, zahvaljujući drvenom okviru biva vizualno odijeljen od nje i stječe se dojam kao da je riječ o umetnutoj kutiji. Isto tako je i s kuhinjom – drveni kuhinjski otok stvara vizualno razgraničenje s boravkom.

Istovremeno, sva tri sadržaja djeluju kao skladna cjelina.

 

Projekt: int2architecture

Kuhinjski prostor riješen je nestandardno – s obzirom na to da nema gornjih ormarića, skladišni prostor i uređaji nalaze se u donjim ormarima uzduž susjednog zida, a na kuhinjskom otoku i u tri vertikalna “kućišta”, koja djeluju poput police za knjige u dnevnoj sobi.

Prostoru otvorene dnevne zone pripojena je i dječja soba, sada mali radni kutak u koji su smješteni samo  osnovni elementi.

 

Projekt: int2architecture

Pored dnevne zone, u stanu su još spavaća soba, hodnik i kupaonica te su sve prostorije inspirirane, prema želji vlasnika, skandinavskim i modernim dizajnom. Dominira svijetla neutralna paleta boja s laganim kolorističkim naglascima na pomno odabranim detaljima. Iako ne pretjerano nametljivi, detalji u pastelnim nijansama ipak se sjajno ističu na neutralnoj pozadini te pored toga doprinose atmosferi topline i ugodne.

 

Projekt: int2architecture
Komentari