KAO U ZIMSKOM SNU: bajkovita drvena koliba okružena snijegom

I oni koji nisu ljubitelji tradicije i drveta, ne mogu ostati ravnodušni na drvene kolibe koje zbog stila gradnje izgledaju pomalo bajkovito. Vodimo vas upravo u jednu takvu – uživajte!

 


Zamišljate li pravu tradicionalnu kolibu u planinama, okruženu snijegom, sigurno će vam otprilike ovakva slika pasti na pamet. Ova naša drvena ljepotica, izgrađena od drvenih trupaca, nalazi se u Švedskoj, u blizini skijaških staza te je vlasnici daju u najam.

Foto: Hemnet

Fantastična lokacija s divnim okolišem i pogledom, naročito iz dnevnog boravka i kuhinje čini je dodatno atraktivnom.

Već izvana privlači svojom fasadom od drvenih trupaca i mnoštvom krovića, a unutra svojim jednostavnim, tradicionalnim načinom uređenja u klasičnom stilu. No, u njoj vlada moderni komfor i ima sve potrebno za život.

Foto: Hemnet

U prizemlju je velika dnevna zona u kojoj je sve usmjereno na okoliš – kroz mnoštvo prozora vide se planine prekrivene snijegom. Kuhinja, blagovaonica i dnevni boravak uglavnom imaju nužne elemente koji svojom dizajnom privlače pažnju i stvaraju stil.

Foto: Hemnet

U središtu dnevne zone je pravi veliki kamin, da bi doživljaj boravka u drvenoj kolibi u prirodi bio potpun. Pored dnevne zone je spavaća soba te kupaonica i sauna.

Foto: Hemnet

Na katu, u potkrovlju, nalaze se tri spavaonice, također uređene u rustikalnom stilu, s vidljivim drvenim trupcima. Sve to čini ovu kuću idealnim zimskim ali i ljetnim utočištem za veće društvo ili čitavu obitelj.

Foto: Hemnet

 

Komentari