SJAJNA ADAPTACIJA TROSOBNOG STANA: neodoljiv starinski šarm u modernom ruhu

Iako su ga novi vlasnici odabrali ponajviše jer se nalazi u staroj zgradi s visokim stropovima i velikim prozorima, ovaj trosobni stan bilo je potrebno prostor modernizirati kako bi odgovarao suvremenom načinu života

 


Stare zgrade imaju neporeciv šarm i mnogi ih odabiru kao mjesto za život upravo zbog toga. Visoki stropovi, veliki prozori, svijetli drveni podovi i štukature u stanu koji se nalazi u zgradi iz 19.stoljeća osvojili su bračni par s djetetom. Postali su njegovi vlasnici, ali prije useljenja ipak su trosobni stan od 65 kvadrata željeli prilagoditi svome ukusu i potrebama.

Foto: Hemnet

Budući da nije obnavljan nekoliko desetaka godina, stanu je bila potrebna modernizacija pa je tako dobio novu kupaonicu i kuhinju, a maknuti su neki zidovi te stavljeni novi.

Tako je srušen zid koji je dijelio hodnik od dnevnog boravka te je u njemu napravljena kuhinja. Na mjestu prijašnje kuhinje sada se nalazi dječja soba.

Spavaća soba dobila je nove pregrade – jedan manji dio uske i dugačke prostorije gipsanim je zidovima odvojen i pretvoren u garderobu, dok se u ostatku nalazi krevet i naslonjač.

Foto: Hemnet

Iako malo nekonvenionalan za suvremeno stanovanje, stari raspored je zadržan – iz centralne prostorije, nekad samo dnevnog boravka, a sada dnevne zone kojoj su pridodane kuhinja i blagovaonica, ulazi se s jedne strane u dječju, a s druge strane u roditeljsku spavaću sobu.

Foto: Hemnet

U dnevnoj zoni otvorenog koncepta pažnju plijeni kuhinja modernih, ravnih linija i prekrasne svijetlo zelene nijanse poznate i kao kadulja zelena. Ova nijansa je vrlo popularna, ali i istovremeno i bezvremenska te donosi otoplu, svježavajuću i smirujuću notu.

Foto: Hemnet

Dnevna zona tako je, u kombinaciji sa svijetlim neutralnim nijansama i drvetom postala ugodan prostor s obiljem prirodnog svjetla koje dolazi kroz tri velika prozora.

Spavaće sobe, kao i ostatak stana, inspirirane su skadinavskim stilom i u njima vladaju jednostavnost, svijetli tonovi i prirodni materijali.

Foto: Hemnet
Komentari