SJAJAN STAN U LJUBLJANI: funkcionalna i elegantna oaza za modernu četveročlanu obitelj

U stambenom kompleksu Jurčkova u Ljubljani nalazi i stan koji će oduševiti sve poklonite moderne elegancije i biti pravo nadahnuće za sve koji (pre)uređuju svoj životni prostor

 


Jedan od novijih stamenih kompleksa u Ljubljani, Jurčkova, vrlo je atraktivan prostor za suvremeni život koji treba funkcionalnost, praktičnost, modernost i dobru poziciju. Ova mala četvrt sadrži 96 stambenih jedinica, a mi vas vodimo u jedan ogledni stan koji je uredio studio Gao arhitekti. Njega potencijalni kupci mogu razgledati i tako lakše predočiti kako može izgledati njihov budući dom i kako se prostor koji ih zanima može najbolje iskoristiti.

Foto: Miran Kambič

Budući da stan nema vlasnika, dizajnerice Petra Zakrajšek i Karmen Slapar iz studija GAO Arhitekti, koji stoji iza projekta, imale su odriješene ruke u osmišljavanju prostora. Stan je inspiriran modernom elegancijom te vješto kombinira jednostavnost i neopterećenost s luksuzom. Usto je vrlo funkcionalan i prilagođen suvremenom načinu života.

Foto: Miran Kambič

Stan je podijeljen u četiri zone. Prva uključuje dnevni prostor s velikim vanjskim otvorima te sadrži boravak, dio za blagovanje te kuhinju sa šankom zaobljenog oblika zbog kojeg je glavna atrakcija u prostoriji.

“Polukružni oblici predstavljaju poveznicu u ovom dijelu stana i imaju estetski i funkcionalni značaj. S estetskog stajališta, omekšavaju interijer i čine ga ugodnijim, dok funkcionalno rješavaju prostorne dileme, poput preniske visine parapeta u kuhinji”, pojašnjavaju dizajnerice.

Prozori u dnevnoj zoni su prekriveni jednostavnim, prozračnim zavjesama u dvije nijanse koje oplemenjuju prostor i nude privatnost.

Foto: Miran Kambič

Druga zona je privatna i sastoji se od dvije dječje sobe, zasebne kupaonice i ostave. Ovaj dio karakterizira funkcionalnost te dobra rješenja za skladištenje stvari. Pored, ove, postoji još jedna privatna zona u kojoj se nalazi roditeljska spavaća soba, mješavina udobnosti i elegancije, koja ima velike vanjske otvore i izlaz na terasu.

Četvrta zona je prostrana atrijska terasa, koja je veliki adut stana. Na nju se izlazi iz dnevne zone i na neki način je njezin produžetak. Kada je lijepo vrijeme, terasa je zamišljena kao mjesto blagovanja, druženja s prijateljima, popodnevnog odmora i uživanja u toplim proljetnim i ljetnim večerima.

Foto: Miran Kambič

Osnovnu shemu boja interijera čine neutralna bijela i siva, a na nju su dodani akcenti u žutoj, crnoj i tirkiznoj te drvo koje je dalo toplinu.

 

Komentari