STAN ZA MLADOG SAMCA: funkcionalan interijer ispunjen prirodnim materijalima i suvremenom umjetnošću

U malom trosobnom stanu od 55 kvadrata Cubika Design Studio osmislio je funkcionalan interijer ispunjen zelenim detaljima i suvremenom umjetnošću.

 


Vlasnik ovog doma koji vam predstavljamo mladi je samac koji voli prirodu, čitanje i glazbu i često ide na izložbe. Glavna želja bila mu je novom domu stvoriti prostor koji će biti vrlo jednostavan, maksimalno funkcionalan, s puno prirodnih materijala i moderne umjetnosti.

Raspored stana površine 55 kvadrata dizajneri iz studija Cubika Design nisu drastično mijenjali, osim što je WC preseljen u kupaonicu, a na njegovom mjestu napravljena je ostava koja je postala izvrstan dodatni skladišni prostor.

Kako je stan dosta malen za sve postojeće sadržaje, a vlasniku se sviđaju tamni tonovi, zadatak dizajnera bio je vizualno povećati prostor. Kako bi to postigli, maknuli su zid koji je dijelio hodnik od dnevne zone, te su pobojali zidove tako da su na nekim mjestima ostavili pri vrhu 10 cm rubove u drugoj boji – tako se strop odmah čini većim.

Foto: Elizabeta Gurovskaja

U dnevnoj sobi pored prozora postavljeno je ogledalo koje reflektira sunčeve zrake i cijelu sobu ispunjava svjetlom što je automatski čini i prostranijom.

Kuhinja i dnevni boravak odvojeni su niskim policama kako se ne bi opterećivao interijer. Donje police služe za odlaganje kuhinjskog pribora, a gornje police za dekor. Također, kako bi se oslobodio prostor u spavaćoj sobi, dizajneri su odlučili ormar preseliti u sobu koja vlasniku služi kao kućni ured. Veliki kutni ormar smješten je uza zid i ‘rastapa se’ u prostoru zahvaljujući vratima s ogledalima.

Foto: Elizabeta Gurovskaja

Cijeli stan je uređen je u prirodnim bojama, a tamni zemljani tonovi dominiraju, dok ih drvene površine savršeno nadopunjuju. Dnevni boravak je osvijetljen, a kuhinjski dio naglašen je antracit sivom. Spavaća i radna soba uređene su u istoj nijansi zelene, koja se skladno stapa s drugim tonovima – i svijetlim i onim smirujućim.

Izgled interijera zaokružuje umjetnost – grafike i slike mladih umjetnika.

 

Komentari