Stančić od 29 kvadrata: kako je uredski prostor postao originalan i praktičan dom

Nekadašnji ured od svega 29 četvornih metara vlasnica je odlučila pretvoriti u dom, a činjenica da se u prostoru nalazi i galerija bila je samo prednost a ne nedostatak, kako bi se možda na prvu moglo zaključiti

 

 

Volimo interijere s visokim stropovima jer nude puno mogućnosti i poigravanja u prostoru. No, prva pomisao na interijer s visokim stropom obično je neki starograđanski stan s početka 20. stoljeća, a vrlo rijetko pomislimo na industrijska postrojenje, radionicu ili primjerice poslovne prostore. U svim tim interijerima može se stvoriti ugodan, ali i originalan životni prostor. Donosimo vam to na primjeru uredskog prostora u prizemlju stambene zgrade, koji je pretvoren u mali dom.

 

Foto: Nyakvadrat.se

 

Vlasnica prostora odlučila je prenamijeniti ured koji je imala u životni prostor, a veliki saveznik upravo joj je bio visoki strop koji je omogućio stvaranje zasebnog spavaćeg prostora na maloj galeriji. Na mjestu na kojem se nalazio njezin radni stol u uredu, sada je došao novi i manji radni stol, ali je pridružen krevet s noćnim ormarićem. Do galerije vode drvene stepenice, koje su otprije postojale u prostoru. Upravo je drvo kao podna i djelomično zidna obloga bilo dodatni saveznik jer je pružalo toplinu doma tako da prostor ne djeluje hladno.

Foto: Nyakvadrat.se

 

U donjoj, prizemnoj razini bilo je potrebno proširiti prostor toaleta na kupaonicu, kako bi se dobio tuš. Problem s vodoinstalacijama nije bio problem jer na tom mjestu postojala već mini kuhinja. Ona je svoje mjesto sada ustupila proširenju kupaonice, a prostor kuhinje osmislio se u centralnom prostoru, u kojem je mini dnevni boravak te kutak za blagovanje. Uređenje je inspirirano skandinavskim stilom, s naglaskom na prirodne materijale i jednostavnost.

Komentari