Zavirite u idejno rješenje prostranog stana, stilski miks klasike i minimalizma

Bračni par poželio je svoj novi stan od 120 četvornih metara urediti u minimalističkom stilu, a mi smo svemu nadodali elemente klasike i toplih drvenih detalja, što su klijenti prihvatili

 

Donosimo vam idejno rješenje jednog od naših aktualnih projekata, prostranog četverosobnog stana od 120 četvornih metara.  Interijer se sastoji od dvije cjeline odijeljene hodnikom – s jedne strane stana nalazi se prostrana dnevna zona, u kojoj su blagovanje, kuhinja i dnevni boravak s izlaskom na balkon te glavna spavaća soba, a u drugom dijelu stana su dvije sobe, radno-gostinjska i garderoba.

Prije nego smo krenuli u uređenje interijera bilo je potrebno napraviti idejno rješenje u kojem je prvi korak razgovor s klijentom. Razgovor je potreban kako bi se čule klijentove želje i saznalo nešto o njihovom načinu života. Zahvaljujući ovim informacijama stambeni prostor se bolje prilagođuje budućim stanarima. U svom novom životnom prostoru klijenti su uz osnovne prostorije izrazili želju za garderobom i gostinjskom sobom. Nisu specificirali točan stil uređenja no prema onome što smo vidjeli da im se sviđa, krenuli smo u smjeru modernog uređenja s elementima klasike. Kako je u građevinskom smislu stan bio dovršen, želja klijenata je bila da radovi budu minimalni. Predložena su im dva tlocrtna rješenja, a vlasnici su odabrali ono u kojem smo glavnu spavaću sobu smjestili u najveću prostoriju koja ima vlastitu kupaonicu. Gostinjska soba je smještena u prostoriju s izlazom na loggiu, a garderoba u manju sobu najbliže vešeraju. Kako su svi izvodi za kuhinju bili zadani, složili smo je tako da čini oblik slova U, a između kuhinje i blagovanja prema želji klijenta dodali smo vitrinu.

 

Želja klijentice bila je uklopiti i kamin u dnevnoj zoni što smo i učinili. Kada smo definirali tlocrt, krenuli smo s odabirom namještaja te izradom 3D vizualizacije.

 

Kako je minimalizam bio glavno stilsko usmjerenje, odlučili smo se u uređenju za neutralne tonove sive, uz dodatke smirujuće tamnoplave i tople boje tamnog drveta. U dnevnoj zoni dašak klasike donose štukature, kamin i kuhinjski elementi, od kojih su neki u kombinaciji sa staklom. Budući da su se vlasnicima vrlo svidjele štukature, odlučili smo ih staviti i u spavaonicu, na zid iza i nasuprot kreveta. Za razliku od boravka, one su ovdje u modernijoj verziji, pobojane kao i zid, u prekrasnu, smirujuću nijansu plavo-zelene. Pored garderobe, gostinjsko-radna  soba, kao i hodnik vješto su iskorišteni za dodatno ugradbene ormare kako bi  vlasnici posve riješili problem skladištenja.

Zavirite u galeriju i nadahnite se našim idejama!

 

 

 

 

 

 

Komentari