VILA ROCK DIVE: pogledajte gdje je Tina Turner obožavala boraviti u Europi

Poznata kao kraljica rocka koja nas je napustila u svibnju, Tina Turner, bila je članica Kuće slavnih rock and rolla, dobitnica Grammy nagrade za životno djelo. Njezine su brojne pjesme u Grammy Kući slavnih, uključujući “What’s Love Got to Do with It” i “Proud Mary” koje svi obožavamo, a ona je obožavala Europu gdje je imala nekoliko nekretnina!


Ono manje poznato o slavnoj divi je to da je posljednje desetljeće provela u Švicarskoj. Jednom je rekla: „Čak ni ne nosim šarene boje. Moj posao je bučan, ali moj život je tih. Treba mi priroda i samoća – one me hrane”. Upravo taj mir pronašla je u svojoj vili Algonquin u na obali jezera Zürich, gdje je i provela svoje posljednje dane života.

tina-turner-svicarska.jpg
Tinina vila u Švicarskoj / FOTO: Michael Buholzer

Vila ima bajkovitu energiju, gotovo kao iz najljepšeg crtanog filma. Bršljan se penje po vanjskim zidovima kuće, vrtlari uređuju okućnicu, skulptura dvonožnog konja životne veličine visi s kupolastog stropa, uokvireni prikaz Tine kao egipatske kraljice, soba puna pozlaćenih sofa u stilu Luja XIV, a na jednoj od njih razvučena je sama Tina Turner.

“Kada vidim nešto što volim – set namještaja, umjetničko djelo – nikada ne mjerim, nikad se ne kolebam, jednostavno to kupim. S vremenom ću naći mjesto za to. Imam snažne ukuse – i velike spremišne prostore. Uvijek sam željela i trebala preobraziti svoje okruženje.”

tina-turner-francuska.jog
FOTO: AD

Tako je opremila i svoju kuću na jugu Francuske, koja joj je bila drugi dom, osobito u ljetnim mjesecima.

tina-turner-francuska-kuca.jpg
FOTO: AD

Iako uživa u rustikalnoj kuhinji njen ukus za čitanje, kao i za dekor, pokazuje se prilično drugačijim; ona se divi klasicizmu Grčke i Rima, skuplja kinesku umjetnost i proučava budizam – iako ne ističe svoju praksu.

U opremanju stana sudjelovala je i Tina, koja je sama birala gotovo sve komade i učinila da njen dom bude potpuno njen.

tina-turner-francuska.jog
FOTO: AD

Gotovo svaka soba višekatne vile, koja je dizajnirana od strane arhitekta Bruna Guistinija, otvara se prema dvorištu ili balkonu.

tina-turner-jug-francuske.jpg
FOTO: AD

Glavna spavaća soba s dramatičnim krevetom od ručno kovane bronce i senzualnim zavjesama od svilene užadi ima zavučenu terasu s beskrajnim pogledom na more.

tina-turner-francuska-vila.jpg
FOTO: AD

 

Komentari