MINI DUPLEKS OD 35 KVADRATA: garsonijera je postala dvosobni stančić

Garsonijera od 27 kvadrata iskoristila je činjenicu da se nalazi na posljednjem katu i da je dio krovišta iznad nje neiskorišten prostor, dovoljne visine da se stvori još jedna prostorija

 


Visoki stropovi kao i posljednji katovi u zgradama nude vrlo često mogućnost proširenja prostora i dobivanja dodatnih kvadrta. Upravo to se dogodilo u garsonijeri koja se nalazi na posljednjem katu stare zgrade. Povezivanjem baze s krovnim prostorom dobilo se još 8 kvadrata u koje je smještena spavaća soba s ležajem, komodom i mini garderobom.

Foto: Hemnet

Tako je sa svojih 27 m2 na prvoj etaži i 8 m2 tavanskog prostora pod krovom ovaj mini stan koji se sastojao od jedne prostorije postao dupleks od 35 m2. Kvadratura je i dalje skučena, ali zbog savršenog rasporeda prostor je postao znatno funkcionalniji i ugodniji za život.

Foto: Hemnet

Do zasebne spavaće sobe u potkrovlju dolazi se metalnim stepenicama koje vode iz dnevnog prostora na prvoj etaži. Krevet uguran uza zid gdje su najveće kosine iskoristio je na najbolji mogući način prostor, naročito kad se uzme u obzir i krovni prozor iznad njega, koji nudi prekrasan pogled.

Foto: Hemnet

Sada dnevni prostor nema više ulogu i spavaćeg, pa su vlasnici produžili prostor kuhinje, koja je prije bila blok kuhinja. Sada je ona dovoljno velika za udobno pripremanje obroka, a na nju se nastavlja, kako bi se bolje iskoristio prostor, kutak za blagovanje s klupom i visokim stolom te barskim stolicama, U ostatku prostorije je dnevni boravak iz kojeg se izlazi na osvježavajući zeleni balkon.

Foto: Hemnet

Stan je opremljen vrlo jednostavno i sve je podređeno funkcionalnosti. Neutralna svijetla baza nadograđena je elementima u toplim zemljanim tonovima, kako bi se postigla toplina. Smeđa kuhinja tako se ističe kao srce doma i odabirom boje priziva tradiciju i bezvremenost dok je ostatak prostora u modernijem štihu.

Komentari