Dinamičan dvosobni stan za mladu ljubiteljicu vintagea i likovne umjetnosti

Stan u novogradnji, površine 50 četvornih metara, novi je dom mlade djevojke koja voli vintage dizajn i umjetnost, naročito likovnu, što je i vidljivo na svakom koraku.

 


Prostor površine 50 četvornih metara u novogradnji novi je životni prostor mlade djevojke. Svoj novi dom uredila je tako da odiše osobnošću, a u konceptu i odabiru namještaja kao i kreiranju namještaja po mjeri pomogla joj je dizajnerica Katja Čistova.

Vlasnica voli dizajn i umjetnost, naročitu likovnu, pa je stan ispunjen vintage komadima namještaja i detaljima te slikama – njezinom kolekcijom koja se stalno nadopunjuje. Želja vlasnice je bila da je stan odražava i da odiše kreativnošću te pariškim interijerima, koje obožava.

Foto: Sergej Krasjuk

Budući da domaćica voli primati goste, dizajnerica je stan podijelila na zone – javnu i privatnu. Prostrani dnevni prostor, koji se već vidi s ulaza u stan, nalazi se u jednoj sobi i sastoji od mini kuhinje, većeg blagovaonskog stola te sofe.

Foto: Sergej Krasjuk

Povezanost s ulaznim prostorom skidanjem vrata koja vode u dnevni prostor, stvara dojam većeg prostora. Tome su uvelike pripomogli i ormari s frontama ogledala te police s knjigama. Druge dvije prostorije – spavaća soba i kupaonica skrivene su iza vrata te osiguravaju privatnost.

Foto: Sergej Krasjuk

Kako se u dnevnom prostoru ne bi odvlačila pozornost sa slika, dizajnerica je nastojala kreirati što kompaktniju i decentniju kuhinju po mjeri, koristeći svijetle neutralne nijanse na frontama ravnih linija, iste kao što su i zidovi. Zlatni akcenti ipak su podigli malo kuhinjski prostor i dali mu sajaja.

Foto: Sergej Krasjuk

Bijeli zidovi bili su ustvari idealna kulisa za umjetničku zbirku vlasnice, dok su vintage dizajnerski predmeti i tekstil s nježnim cvjetnim motivima zaslužni za udobnost.

 

 

Komentari