Ljubičasti i tirkizni akcenti učinili su čudo u dvosobnom stančiću

Vodimo vas u moderni, skladno uređeni dvosobni stan površine 47 četvornih metara u kojem dominiraju dvije neutralne nijanse – bež i bijela, obogaćene efektnim akcentima u ljubičastoj i tirkiznoj.

 

 

Uređenje interijera od 47 četvornih metara u Lavovu u Ukrajini za mladu djevojku potpisuje studio Polygon Architecture&Design, predvođen dizajnericom Ljudmilom Prokipčuk i arhitektica Anastasija Gulevatov. Već na prvi pogled primjetno je kako u ovom lijepo uređenom stanu nećete naći nijedan suvišan ili neprikladan komad namještaja ili dekor.

Mlada vlasnica željela je jednostavan i moderno uređen stan bez puno detalja i osjetljivih površina kako ne bi bio zahtjevan za održavanje. Također, jedan od njezinih zahtjeva bio je stan koji će odavati dojam topline i biti prozračan. Stoga je su dizajnerica i arhitektica odabrale dominantne nijanse bijel i bež, odnosno bijelog iverala i dekora svijetlog drveta prisutnog na podovima i kuhinjskom i kupaoničkom namještaju koji je rađen po mjeri.

No, kako bi se ipak unijela dodatna toplina, dodani su akcenti u tirkiznim i ljubičastim tonovima, ali preko tekstila – sofe u boravku, ukrasnim jastucima i zavjesama. Kako je riječ o starinskom stanu, u kojem je kuhinja zasebna prostorija, te osim nje i kupaonice, u stanu postoji još samo jedna velika prostorija, ona je podijeljena na dvije cjeline. Boravak je tako dobio spavaći dio odijeljen trendi staklenim vratima. Tako su se u potpunosti zadovoljive potrebe mlade vlasnice.

Komentari