Stan čitateljice iz Splita: kompletni makeover doma peteročlane obitelji

Stan u splitskoj četvrti Blatine podvrgnut je kompletnoj adaptaciji, a njegovi vlasnici, mladi bračni par Nensi i Goran osmislili su novi koncept uređenja kao i tlocrtnog rasporeda kojim se dobila još jedna dječja soba. Saznajte u nastavku koliko je stajao ovaj makeover!

 

 

Teško je, gledajući fotografije prije i poslije adaptacije stana na splitskim Blatinama, povezati da je riječ o istom prostoru. Ovo “prepoznavanje” otežava i činjenica da je interijer od 80 četvornih metara doživio i brojne prostorne preinake. Cilj vlasnika, mladog bračnog para Nensi i Gorana bio je naime stvaranje, pored dvije postojeće, još jedne spavaće sobe, budući da imaju troje male djece. Nova dječja spavaća soba iznosi svega šest četvornih metara, ali je dovoljna da se u nju smjesti osnovni namještaj i da dijete ima svoj kutak za igru, učenje i odmor.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Drugi cilj je bio dobiti još jednu kupaonicu te povezati dnevni boravak i blagovanje u otvoreni prostor, te na mjestu blagovanja napraviti kuhinju, a blagovanje izmjestiti u jedan dio boravka. Da bi se to sve postiglo, trebalo je rušiti zidove. No kako je između blagovanja i boravka nosivi zid, u njemu se napravio otvor umjesto kompletnog rušenja. “Srušili smo pregradni zid između hodnika i postojeće kuhinje te smo na njezinom mjestu napravili još jednu kupaonicu, hodnik i manju dječju sobu od 6 četvornih metara, a od drugog dijela prostor za kuhinju. Sve to bila je suprugova ideja”, objašnjava Nensi dodajući kako u drugom dijelu stana raspored nije mijenjan – tamo se nalaze dvije spavaće sobe i kupaonica.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Ulaskom u stan s desne strane nalazi se odmah open space s boravkom, kuhinjom i blagovanjem te izlazom na lođu koji je od hodnika odijeljen masivnim staklenim kliznim vratima rađenima po mjeri. Za ideju vrata kao i profinjeni, elegantni i odmjereni koncept cijelog uređenja – odabir namještaja, detalja, boja, uzoraka, materijala te projektiranje kuhinje koja je rađena po mjeri zaslužna je Nensi.Također, Nensi je osmislila i prostor lođe. Nensi je velika ljubiteljica uređenja interijera te je svaki segment nastojala pomno osmisliti te u ovom interijeru nijedna stvar nije suvišna i ima svoj razlog “postojanja”.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Iako je stil minimalistički s elementima skandinavskog stila te prevladavaju crno-bijele nijanse i ravne linije, vlasnici su uređenjem itekako pazili da ne izgube atmosferu obiteljskog doma. “Oboje smo željeli da naš novi dom bude otvoren, prozračan i ugodan. Domaćini smo brojnih okupljanja i glavni cilj ovog doma je bio stvoriti privlačan i udoban prostor u kojem će se svi dobro osjećati”, ističe Nensi. Ono što je prethodilo uređenju bila je kompletna izmjena instalacija, podnih obloga, rušenje i sanacija zidova, zamjena vanjskih i unutarnjih otvora. Većinu namještaja (kuhinja od bijelog lakiranog medijapana i svi ormari) vlasnici su dali raditi po mjeri, dok su većinu ostalih nabavili gotove u salonima namještaja.

 

Foto: Privatni arhiv

 

Rasvjeta i nekoliko komada dizajnerskog namještaja kupljeni su u Italiji, a kompletna adaptacija iznosila je oko 65 tisuća eura. “Sve je s velikom pozornošću odabrano, kupljeno, napravljeno i ukomponirano. Svaki detalj ima svoju priču, a sve uspješno funkcionira i komunicira kao cjelina”, zaključuje vlasnica.

Komentari