Trosobni stan od 57 m2: prirodni materijali i nijanse s mint i crnim akcentima stvorili su ugodan prostor

Mali trosobni stan izvrstan je primjer dobro iskorištenog prostora i lijepe kombinacije boja i materijala.  Dizajnerica Anna Korobko stvorila je ugodan interijer u nijansama drva i metvice.

 


Vlasnici, mladi bračni par s dobrim ukusom, željeli su da njihov novi dom bude moderan, ugodan i funkcionalan. Glavna želja vlasnika bila je da se u uređenju koriste prirodni materijali i nijanse, te da stan bude kombinacija trendi i klasičnih, bezvremenskih elemenata kako bi uvijek bio privlačan i aktualan.

Stan se nalazi u novogradnji i zauzima površinu od 57 kvadrata te se u njemu nalaze dva hodnika, dnevna prostorija u kojoj su kuhinja, stol za blagovanje i dnevni boravak, zatim mala radna soba, kupaonica, vešeraj i spavaća soba.

Prvi zadatak dizajnerice Anne Korobko bio je pravilna podjela prostora na glavne zone. Budući da je počela osmišljavati prostor u tijeku izgradnje stana, moguće je bilo unositi i neke izmjene. Cilj je bio dnevnu prostoriju učiniti što prostranijom, a pritom riješiti sve funkcionalne probleme. To nije bilo lako s obzirom da ova prostorija ima površinu svega 18 četvornih metara.

FOTO: NATALIJA GRADUSOVA; STAJLING: ANASTASIA KORBUT

Kuhinja je postavljena u kut jer se to činilo kao najbolja pozicija za nju. Dobiven je kompaktan i funkcionalan prostor s dovoljno mjesta za sve elemente i pohranu. Standardna pećnica i mikrovalna pećnica zamijenjene su kombiniranom pećnicom, što je omogućilo više prostora za pohranu. Stol za blagovanje integriran je u kuhinju čime se uštedilo dosta prostora.

Kuhinja sa stolom prelazi zahvaljujući namještaju po mjeri u TV prostor. Komoda za TV izrađena je u visini radne površine kuhinje kako bi kompozicija izgledala skladno. Nasuprot se nalazila mala, ali efektna sofa u ugodnoj mint nijansi, a do nje radni prostor koji je od hodnika odvojen drvenim letvicama koje pružaju dodatnu ‘podršku’ za viseći radni stol.

FOTO: NATALIJA GRADUSOVA; STAJLING: ANASTASIA KORBUT

Dječja soba, koja trenutno ima ulogu radne sobe je također mala (9 m2), ali je dizajnerica uspjela naći mjesta za ormar, krevet i radni kutak. Radni stol i ormarići izrađeni su u istim bojama kao i namještaj u zajedničkom prostoru. Ploha od šperploče s rupama za podesive drvene police dodaje poseban štih.

FOTO: NATALIJA GRADUSOVA; STAJLING: ANASTASIA KORBUT

Shema boja spavaće sobe nadovezuje se na ukupnu paletu stana, ali je ovdje upotrijebljena tamnija nijansa drveta. Vlasnicima se jako svidio krevet od tamne nijanse američkog oraha sa spektakularnim uzglavljem, pa je i garderoba napravljena u skladu s njim.

FOTO: NATALIJA GRADUSOVA; STAJLING: ANASTASIA KORBUT
Komentari