U domu dizajnerice Esre Kazmirci

Istraživanje lijepih interijera s istanbulskom adresom dovelo nas je do najveće turske dizajnerske zvijezde, Esre Kazmirci. Ugledna dizajnerica interijera uredila je velik broj setova na kojima se snimaju turske serije, a sada je nama otvorila vrata svog doma.

Stan je smješten u uglednoj četvrti s pogledom na azijsk dio Istanbula koji oduzima dah. Osim same pozicije stana, 340 kvadrata čistog luksuza svakako je jedan od najimpresivnijih interijera koje smo posjetili. Stan se prostire na dvije etaže, a za kompletno njegovo uređenje zaslužna je upravo Esra.

Foto: Darko Mihalić

Gornja etaža stana podijeljena je na dva dijela, roditeljski s pripadajućom kupaonicom i raskošnom garderobom, te dječji koji također ima svoju garderobu i kupaonicu. Sam dizajn interijera, kko kaže, pomalo se razlikuje od njenog uobičajenog stila  uređenja. Inspirirana manhattanskim stanovima stvorila je luksuzan i topao dom. Visoki stropovi daju dojam profinjenog  i prostranog interijera. Sveprisutno drvo korišteno u kombinaciji s mramorom  i broncom, daje savršen omjer topline i luksuza kakav je željela postići.  No, najponosnija je na pojedine komade namještaja izrađene prema vlastitim nacrtima. Drvena polica sa TV jedinicom na prvi pogled djeluje jednostavno, no upravo njoj posvećena je posebna pažnja. Pregrade polica izrađene su od mramora i bronce, dvije starinske lampe postavljene su s obje strane televizora, dok indirektna rasvjeta u pozadini i kamin cijelom dnevnom boravku daju ugodan i topao osjećaj. Osobitu je pažnju dizajnerica pridala rasvjeti. Tako njen dom obiluje ugradbenom i  indirektnom rasvjetom te samostojećim lampama – takvim je kombiniranjem i izbjegavanjem jake centralne rasvjete postigla udobnost interijera.

Foto: Darko Mihalić

Drugi važan element u stanu je korištenje drveta. Parket složen u francuski vez, kuhinja, komode i zidne obloge kojima akcent daju detalji u bronci protežu se cijelom donjom etažom. Tek je ponešto lakiranog medijapana korišteno na gornjoj etaži.

Od svih prostorija stana dizajnerici je posebno draga kuhinja koja u sebi objedinjuje i manji dio za doručak te je jedina prostorija u stanu čiji je pod potpuno prekirven mramorom. Esrina su veliak ljubav knjige i cvijeće, pa tako dizajnerica svakog tjedna ukrašava dom novim aranžmanima.

Fotografije njenog impresivnog doma pogledajte u našoj galeriji.

[

 

Komentari