FUNKCIONALAN I MODERAN: sjajna prostorna rješenja i detalji čine ovaj stan savršenim

Trosobni stan bit će pravo vrelo inspiracije i užitka za ljubitelje modernog i skandinavskog dizajna te svijetlih tonova, ali ne samo za njih. U njemu ćete, pored obilja dobrog stila, pronaći funkcionalna i originalna rješenja te super detalje!

 

 


Moderan trosobni stan u moskovskoj novogradnji privući će pažnju zbog mnogo elemenata, te će, bez obzira koji stil preferira, svatko pronaći nešto što će mu biti inspirativno, zanimljivo i – lijepo. Za ovakav sjajan izgled interijera zaslužna je dizajnerica Marina Merenkova, koja je, prema zahtjevima klijenata stvorila funkcionalan životni prostor.

Foto: Merenkova Design

Posebnost stana, pored njegova uređenja, jest u samom tlocrtu. Interijer od 70 četvornih metara nalazi se na posljednjem katu zgrade, pa je jednim dijelom pod kosim krovom. Spuštene stropove imaju dvije spavaće sobe, od kojih je jedna manje korištena. Ona je rezervirana za kćer vlasnika kada prespava kod njih te goste, dok je druga soba spavaća soba vlasnika.

Foto: Merenkova Design

Kosi krovovi povećali su dozu intime u ovim prostorijama, dok su socijalne prostorije – kuhinja i dnevni boravak sa standarnom visinom stropa dovoljno opskrbljene prirodnom svjetlošću.

Foto: Merenkova Design

Jedina preinaka u tlocrtu koju je, prema želji klijenata unijela dizajnerica bila je potpuno odvajanje kuhinje od dnevnog boravka. Originalnim nacrtom kuhinja je bila povezana s dnevnim boravkom velikim otvorom bez vrata, a sada su to dvije zasebne prostorije. Kutak za objedovanje sada imaju i kuhinja kao i dnevni boravak u kojem je stol za blagovanje znatno veći jer je predviđen za situacije kada vlasnici imaju goste. Dnevni boravak pored blagovanja ima još jedan dodatni sadržaj: kutak za čitanje smješten uz veliku ugdradbenu policu s knjigama.

Foto: Merenkova Design

Uređenje stana inspirirano je skandinavskim dizajnom te je baza neutralna, mahom u bijeloj koja je kombinirana s jačim kolorističkim naglascima poput zelene, petrolej plave, žute i opeka narančaste.

 

Komentari