DVOSOBNI STAN: postignut je izvrstan balans između modernosti, udobnosti, ljepote i prirode

Vlasnici ovog dvosobnog stana vode aktivan život i često su u prirodi i na putovanjima. Stoga su željeli originalan interijer, u kojem bi se osjećao sklad prirode i grada.

 


Dvosobni stan od 57 četvornih metara novi je dom para koji voli putovati, boraviti u prirodi i neprestano su u pokretu. Željeli su moderan životni prostor koji je lako održavati ali i koji ima toplinu i atmosferu doma i koji će povezivati urbano i prirodu.

Sve želje stavili su pred dizajnerski tim Elenu i Denisa Matvejeva.

Foto: Ivan Sorokin

Uređenjem se nastojalo i da se prostor učini funkcionalnijim i da se maksimalno iskoristi površina stana. Iako je riječ o novogradnji, unijete su i neke preinake.

Dizajneri su povećali garderobu u hodniku, produžili zid, ugradili police u dnevnom boravku, sakrili dubinu ormara u spavaćoj sobi te ugradili roto-vrata između spavaće sobe i dnevnog boravka. Kada se otvaraju, zauzimaju prostor u obje sobe te vizualno smanjuju dubinu.

Foto: Ivan Sorokin

Kako bi se isprepleli urbani i prirodni štih naglasak u dnevnom prostoru je pogled s prozora: s jedne strane visoke stambene zgrade a s druge nebo, rijeka i prekrasni zalasci sunca – sve to daje dojam urbanosti ali i osjećaj slobode. Odabir toplih zemljanih nijansi donio je atmosferu doma.

Foto: Ivan Sorokin

Posebna pažnja u stanu posvećena je rasvjeti pa uz osnovnu je stavljena i pomoćna rasvjeta. Elegantna visilica iznad blagovaonskog stola, visilice iznad kuhinjskog otoka, vitrina i stropna LED rasvjeta ispod spuštenog stropa kod prozora dnevnog boravka daju dodatno svjetlo, stvaraju atmosferu i doprinose estetici. Pored toga, različite vrste rasvjete omogućuju stvaranje različitih ugođaja za različita doba dana i raspoloženja.

Foto: Ivan Sorokin

Dizajneri su u interijeru uspjeli održati skladnu ravnotežu između ljepote i funkcionalnosti. Ovdje je bilo mjesta za kvalitetne sustave za pohranu, i za police za knjige, i za stoliće za kavu s lijepo uređenim predmetima dekoracije.

Dnevni prostor podijeljen je u dvije zone: dnevni boravak sa sofom i foteljom i blagovaonica sa sklopivim stolom i naglašenim zidom prekrivenim bež tapetama sa sjajnim srebrnim uzorkom.

Foto: Ivan Sorokin

Mnogima će pažnju najviše privući kuhinja. Vlasnici vole kuhati pa je bilo važno učiniti je što modernijom, ergonomičnijom i funkcionalnijom te opremiti s dovoljno skladišnog prostora. Radni prostor pozicioniran je tako da dok vlasnici kuhaju mogu uživati u pogledu s prozora.

Prostrani ormari od poda do stropa s ugradbenim uređajima postavljeni su uza zid i nude puno prostora za pohranu, a veliki kuhinjski otok nadopunjen je šankom s barskim stolicama – po potrebi iza njega mogu se smjestiti gosti.

Foto: Ivan Sorokin

Spavaća soba je mala, ali ugodna. Zid iza uzglavlja presvučen je plavom tapetom sa srebrnim dekorom, koja daje dubinu prostoriji i iluziju kretanja.  Plavu boju nadopunjuju svijetlo bež i ružičaste nijanse, tako da spavaća soba ne izgleda tmurno, već, naprotiv, izaziva tople, romantične osjećaje.

Foto: Ivan Sorokin

U kupaonici je umjesto kade tuš kabina čime se oslobodio prostor za pohranu odnosno ugradbeni ormar u kojem su skrivene perilica i sušilica rublja.

Foto: Ivan Sorokin
Komentari