ADAPTACIJA OD 140 TISUĆA KUNA: kako je dvosobni stan od 52 m2 u Puli ograničenim budžetom postao trosobni

Ines i njezin suprug uz pomoć prijatelja podvrgnuli svoj dvosobni stan u Puli temeljitoj adaptaciji koja je omogućila i drugu spavaću sobu, za njihove sinove

 

 

Dvosobni stan od 52  kvadrata koji su naslijedili zahtijevao je kompletnu adaptaciju a usto je bio i premali za Ines i njezinu obitelj koju još čine suprug i dva sinčića te kućna ljubimica maca. Stoga je adaptacija prije useljenja uključivala i stvaranje dodatne spavaće sobe.

Postojeći raspored sadržavao je kuhinju, dnevni boravak, spavaću sobu, ostavu i kupaonicu, a novi je postao bogatiji za dječju sobu. Da bi se to omogućilo, obitelj je srušila sve zidove koji nisu bili nosivi te su nastojali maksimalno iskoristiti prostor, što im je i više nego uspješno pošlo za rukom.

Foto: Privatni album

 

“Dnevni boravak smo pretvorili u našu spavaću sobu, i malo je smanjili da bi dobili veću terasu, a spavaću sobu smo pretvorili u dječju sobu. Od wc-a, dijela hodnika i kuhinje smo napravili dnevni boravak s kuhinjom, a wc smo preselili u kupaonicu, jer su do sada ta dva prostora bila odvojena”, otkriva Ines, koja fotografije svoga renoviranog mini doma objavljuje na Instagram profilu @ines_homedeco.

Foto: Privatni album

 

Za renovaciju, koja je uključivala rušenje i obnovu zidova, nove podne obloge, električne i vodovodne instalacije, vanjsku i unutarnju stolariju, namještaj i opremanje kupaonice i kuhinje potrošili su oko 140.000 kuna. Iznos bi svakako bio veći da nisu sami sudjelovali u obnovi te angažirali prijatelje umjesto majstora. Ines i suprug su čak i pojedine komade namještaja izradili sami, a neki su tek u planu.

Foto: Privatni album

 

Glavna inspiracija u uređenju bila im je skandinavski stil i moderni, praktični dizajn, prilagođen obitelji s dvoje djece. Dominiraju neutralni tonovi bijele i sive uz dodatak drveta, a posebnost mu daju lijepi detalji poput vaza, postera, košara, dobre rasvjete, bilja…

Foto: Privatni album

“Birali smo neutralne tonove kako bi se mogli poigrati detaljima koji se mogu mijenjati. U planu su još neke izmjene ali ima vremena”, zaključuje Ines.

Komentari