PRAVI MEDITERANSKI ŠARM: mala kuća za odmor sa super adutom, minijaturnim bazenom

Renovacijom je stara katnica od svega 80 kvadrata postala funkcionalna i šarmantna oaza za odmor, a jedan od aduta je, pored kamenog zida koji nudi privatnost i mali bazen u stražnjem dvorištu

 


U gradiću Santa Margalidi na španjolskom otoku Majorci, inače poznatom turističkom odredištu, nalazi se mala katnica od 80 kvadrata koja je nedavno doživjela temeljitu renovaciju.

Obnovom je interijer postao znatno funkcionalniji i ljepši, usklađen s okolišem i tradicijom otoka, dok je stražnje dvorište dobilo predivan mali zidani bazen i novi namještaj kao i zelenilo. Iako mali i unatoč tome što su plaže Playa de Muro i Son Serra de Marina blizu, bazen je savršeno osvježenje.

Foto: Fantastic Frank

Na stražnje dvorište koje ima površinu 50 kvadrata izlazi se iz dnevne sobe, dok je kuhinja s prednje strane, kod ulaza u kuću,  gdje se nalazi i toalet. Stepenice iz kuhinje vode do dviju spavaćih soba te kupaonice.

 

Foto: Fantastic Frank

Prostor dnevnog boravka otvoren je velikim prozorima prema vrtu s bazenom tako da su interijer i eksterijer tijekom čitavog dana povezani i tvore jednu cjelinu. Moderna kuhinja pomalo je u suprotnosti s dnevnim boravkom koji se više naslanja na tradiciju, mediteranski i boho stil.

No u čitavoj kući dominiraju prirodni materijali – drvo, pamuk, lan koji se izvrsno nadopunjuju s bijelom pozadinom i stropnim gredama.

Foto: Fantastic Frank

 

Komentari