STAN OD 37 KVADRATA: tako jednostavno, a tako očaravajuće i funkcionalno

Mali jednosobni stan od 37 četvornih metara upotrijebio je akcente u plavom i drvene površine kako bi spriječio monotoniju i hladnoću koju stvaraju dominantne neutralne nijanse sive i bijele

 


Dizajneri često preporučuju da baza interijera bude u neutralnim tonovima, a onda, prema osobnim preferencijama i ovisno o tome kakvu atmosferu želite postići, potrebno je dodati detalje koji će to omogućiti. Ovaj jednosobni stan od 37 kvadrata primjer jer kako je na neutralnu osnovu bijele i sive dodana plava i drvene površine.

Plava se nalazi na tapeciranim stolicama u blagovanju i u radnom prostoru te na ukrasnim jastučićima, dok su drvene površine posvuda – od parketa koji imitira seljački pod do namještaja i panela na stropu.

 

 


Vlasnici su željeli jednostavno i moderno uređen prostor s daškom elegancije, ali bez puno detalja, uzoraka i boja. Zahtjev je također bio da se centralna prostorija, dnevni boravak, podijeli na nekoliko zona, tako da se u njemu dobije i odvojeni dio za spavanje te dva radna kutka budući da često rade od kuće.

Jedan dio prostorije potpuno je izdvojen i od njega je načinjena garderoba u koju se ulazi iz hodnika.

Foto: Suithouse Studio

Postojala je mogućnost da se spavaća soba pozicionira na mjesto kuhinje, jer bi tu imala više prostora, a kuhinja preseli u dnevni boravak, no taj zahvat zahtijevao bi više vremena, građevinskih radova i novaca.

Stoga su se vlasnici odlučili za ovu opciju, a pored toga željeli su imati dovoljno prostora da u kuhinji smjeste blagovaonski stol da mogu primiti goste.

 

Foto: Suithouse Studio

Posebno je zanimljiv koncept radnog prostora koji je vizualno odvojen od ostatka prostorije tako što se korištenjem drvenih površina za namještaj i stropne panele stvorio efekt niše. Spavaći prostor je minimalan i u njemu se nalazi samo ležaj, odvojen od ostatka prostora zavjesom.

 

Foto: Suithouse Studio

No, ono što će se mnogima vjerojatno najviše svidjeti jest kuhinja u kombinaciji bijelog iverala i uzorka mramora koji joj istovremeno daje eleganciju i minimalističku jednostavnost.

 

Komentari