Adaptirana starinska kuća na obali zaodjenuta je u jednostavan i prekrasan božićni dekor

Stara kuća, građena u 17. stoljeću i koja se nalazi u španjolskoj obali u gradiću Comillasu nedavno je doživjela adaptaciju, a sada je zaodjenuta u božićno ruho i izgleda fantanstično!

 


U prekrasnoj maloj kući iz 17. stoljeća smještenoj na sjevernoj obali Španjolske, u gradiću Comillas, vlada pravi božićni ugođaj. Kuća je nedavno renovirana prema projektu arhitekata Luicana Vege i Jacoba Garcíe Germána, pa je čaroliju novog i osvježenog dodatno podigla blaganska dekoracija u režiji Dafne Vijande.

Kuća je mala površinom, no zato je sve u njoj osmišljeno od posljednjeg detalja, a dekoracije su usklađene sa stilom u kojem prevladava rustika i skandinavski stil. Nježne plave i zelene nijanse u akcentima protežu se kroz cijeli interijer koji je jednom stranom okrenut prema moru, a drugom prema gradu.

Foto: Felipe Scheffel

Veliki dnevni boravak kroz mnoštvo prozora na kojem su blagdanski vijenci pruža pogled na morsko plavetnilo. Ovo je izvrsna ideja za sve koji imaju staklenu stijenu ili niz manjih prozora jedan do drugoga kako ga mogu dekorirati.

S druge strane kuće nalaze se kuhinja i blagovaonica, a ova dva prostora povezani su hodnikom iz kojeg se ide na gornju etažu gdje se nalaze dvije spavaće sobe. Poseban šarm kući daje visoki krov koji ima nove stropne grede u bijelim i svijetlo zelenim nijansama.

Foto: Felipe Scheffel

Dekoracije u svim prostorijama su inspirirane prirodom, okolišem i nijansama mora. Prevladava zelenilo i plavo-zeleni dekor upakiran u vrlo jednostavan dizajn koji se naslanja na ambijent.

 

Komentari