DVOSOBNI STAN OD 45 m2: adaptacijom se stvorio moderan dom po mjeri mladog para

Pomnim planiranjem i uz pomoć dizajnera moguće je u starom nefunkcionalnom stanu maksimalno iskoristiti prostor, učiniti ga modernijim i funkcionalnijim. Uvjerite se to na primjeru jednosobnog stana koji je postao dvosoban!

 

 


Mali stanovi mogu biti stilski atraktivni, elegantni i prozračni. I doimati se znatno većim nego što jesu, ako pomno pristupite projektu uređenja i k tome anagažirate dizajnera. Zavirite u idjeno rješenje ovog malog stana koji se iz jednosobnog pretvorio u dvosobni te pronađite ideje kako napraviti preinake u rasporedu prostorija te kako pojednostaviti tlocrt, stilizirati i organizirati vlastiti dom bez obzira na to koliko prostora imate.

3D vizualizacija: Elena Teplova

Mladi par naslijedio je stan u staroj zgradi i angažirao dizajnericu Elenu Teplovu da im pomogne u preuređenju. Osim što je trebao temeljitu obnovu svih površina te novu kupaonicu i kuhinju kao i kompletan namještaj, stan je trebao proći i kroz prostornu transformaciju. Kako je riječ o jednosobnom stanu od 45 kvadrata, vlasnici su smatrali kako je prostor nedovoljno iskorišten i kako bi se s obzirom na površinu mogla stvoriti spavaća soba te radni dio.

3D vizualizacija: Elena Teplova

Dizajnerica je predložila da se naprave neke prostorne preinake – na mjesto kuhinje dolazi spavaća soba koja u produžetku, spajanjem s lođom, ima i radni kutak, vizualno odijeljen stupom koji je iskorišten za ogledalo i kao kutak za šminkanje. Kuhinja se seli u dnevni boravak, te stavlja u ugao, a na radnu plohu se nastavlja mali kvadratni stol, idealan za male prostore te sasvim dovoljan za potrebe vlasnika.

Srušen je zid hodnika, pa se on povezao s dnevni prostorom, a vrata od nekadašnje kuhinje, a sada spavaće sobe su pomaknuta za oko 1,5 metar i sada se u spavaonicu ulazi iz dnevnog prostora. Povezivanjem hodnika dobio se dojam prostornosti te bolje iskoristio prostor za velike ugradbene ormare od poda do stropa.

3D vizualizacija: Elena Teplova

Dizajn interijera je jednostavan i moderan, a korištenje neutralnih boja u cijelom  prostoru čini da se boje na umjetničkim djelima i manjim komadima namještaja i detaljima ističu i postanu snažni stilski naglasci. Ovakav interijer je bezvremenski i može izgledati svježe dugi niz godina.

 

 

 

 

Komentari