Očaravajući blagdanski detalji u Teinom domu

U vrlo kratko vrijeme modna dizajnerica i kreativka Tea Gligić postala je poznata zagrebačka DIY majstorica, a njezin dom mjesto sjajnih dekoracija i estetskih rješenja. Pogledajte kako njezin dom, u kojem živi sa suprugom Martinom i troje djece, izgleda u blagdansko vrijeme

 


Uživamo u svim DIY projektima mlade modne dizajnerice i njezina supruga Martina. No, njihovi ‘uradi sam’ projekti znatno su više od detalja i malih komada namještaja – u stanju su skinuti žbuku sa zidova kako bi došli do cigle, zidati kuhinju, napraviti stol od betona, drvena klizna vrata, pregraditi slobodan prostor u domu i napraviti spavaću sobu…

Tea je zaslužna za većinu ideja i kreativu, a onda suprugu pomaže u izvedbi, koja nerijetko uključuje i građevinske radove.

Foto: Privatni arhiv

Njezin dom prikazali smo prije dvije godine (link ispod), a kasnije smo smo ostvarili s njom i suradnju u našim DIY projektima u sklopu emisije InDizajn.

ORIGINALNO I KREATIVNO: zavirite u Tein i Martinov jedinstven dom u Zagrebu

Foto: Privatni arhiv

Sada smo zavirili u njezin dom za vrijeme blagdana i, u što nismo ni sumnjali, opet se oduševili. Retro sitnice i Teina kreativnost stvorili su čaroban ugođaj.

“Obožavam uradi sam projekte, i više manje sam uvijek bila za konkretnije stvari, ali ove godine me obuzelo blagdansko ludilo. Svi ukrasi osim bijelih kućica, orašara (ukrasa koji više na grilandi) su od moje prijateljice Dine (instagram: @dina.j.j. ) koja se ove godine okušala u izradi i prodaji a ja sam ih jednostavno morala imati u svom domu koliko su prekrasni. Baš zbog tih ukrasa koje mi je poklonila sam odlučila napraviti grilandu od reciklaže starog plastičnog bora”, otkriva Tea.

Foto: Privatni arhiv

Na istom zidu od stare opeke u blagovaonici nalazi se i jednostavan no vrlo efektna drveni bor, koji je Tea sama napravila prošlog Božića. Na stolu je neobičan adventski vijenac kojeg je Tea ove godine prvi puta radila od prirodnih grana iz svog dvorišta i priznaje da je baš uživala u takvoj vrsti izrade.

Foto: Privatni arhiv

Ove godine u ukrašavanje je Tea uključila i svoje sinove s kojima je flomasterom za staklo iscrtavala kućice na prozoru flomasterom za staklo.

‘Po prvi puta sam se okušala u crtanju po prozorima i to je tradicija koju namjeravam nastaviti sa sinovima. Lako se opere sa vlažnom krpom”, ističe Tea.

Foto: Privatni arhiv

Tea je ljubiteljica i vintage predmeta pa je i neke ovogodišnje detalje koji su doprinjeli toploj i nostalgičnoj atmosferi uključila u uređenje. Nadstolnjak na blagovaonskom stolu je, otkriva, bila ljubav na prvi pogled, a napravila ga je prijateljica koja ima svoju radionu za izradu stolnjaka i nadstolnjaka.

Vrtuljak koji joj je dugo bio želja je naručila preko interneta, a možda se iduće godine odvaži i sama u izradu kao projekt.

Foto: Privatni arhiv

 

 

 

 

Komentari