Moderan, u neutralnim nijansama, a ipak topao: zavirite u stan koji ima super kreativna rješenja

Modernim stanovima često nedostaje topline jer dominiraju neutralni tonovi sive, bijele i crne te su oskudni detaljima i uzorcima. Na primjeru dvosobnog stana u Poljskoj možete vidjeti kako se mogu unijeti toplina i različiti uzorci a da dom i dalje ostane moderan

 


Donosimo idejno rješenje dvosobnog stana od 52 kvadrata koji je sjajan primjeri kako moderni stanovi mogu zadržati ovaj stil a istovremeno biti topli i poigravati se šarenim akcentima.

Dizajnerica Ewelina Białobrzewska iz studija 4 kąty a stół 5 stvorila je suvremen prostor u kojem nema previše boja ni namještaja, a prevladavaju ravne i pročišćene linije te neutralne bež i bijele nijanse.

Kako je klijent ipak želio da stan ima atmosferu doma i da u njemu bude ugodno, dizajnerica je predložila da drvene površine budu zastupljene u svim prostorijama, barem u detaljima.

3D vizualizacija: Ewelina Białobrzewska

Za sofu je odabrala toplu nijansu žute koja je unijela obilje topline i ‘sunčanu’ atmosferu u dnevni boravak. Sofi je pridružila drveni naslonjač te tabure u nježnoj narančastoj nijansi te pregradu od drvenih panela.

Pregrada efektno dijeli prostor hodnika od dnevnog boravka, no istovremeno povećava oba prostora, koji ne obiluju velikom kvadraturom.

3D vizualizacija: Ewelina Białobrzewska

Ovako, s transparentnom drvenom pregradom se čine znatno većima nego što bi bili s klasičnim zidom. Isti je postupak primijenjen i između boravka i kuhinje – otvorena polica odjeljuje prostor, ali ga i povezuje i čini većim.

U kuhinji je uzorku drveta dodan uzorak mramora na radnoj ploči te je sve oplemenjeno biljem te vertikalnim zelenim zidom sa začinima.

3D vizualizacija: Ewelina Białobrzewska

3D vizualizacija: Ewelina Białobrzewska

Spavaća soba donosi lakoću, prozračnost i dašak egzotike odabirom tropskog motiva na tapetama te mrežastim frontama na garderobnom ormaru, dok je kupaonica oaza elegancije u divnoj kombinaciji uzoraka svijetlog drveta, betona i mramora.

3D vizualizacija: Ewelina Białobrzewska

 

Komentari