TAMNI NAGLASCI ZA PROFINJEN DOJAM: dvosobni stan na prekrasnoj lokaciji okruženoj zelenilom

Stan u zgradi staroj 50-ak godina nedavno je adaptiran i stavljen u prodaju. Glavni aduti su, pored privlačnog izgleda, mirna lokacija i dva balkona s predivnim pogledom.

 


Vodimo vas u dvosobni stan u Alingsåsu, gradiću u jugozapadnom dijelu Švedske. Vlasnici su ga odlučili prodati te su ga prije toga podvrgli malom osvježenju, kako bi ostavio bolji dojam na potencijalne kupce.

Foto: Bjurfors

Riječ je o stanu od 62 četvorna metra u zgradi građenoj početkom 70-ih godina prošloga stoljeća te je temeljitu adaptaciju doživio prije nekoliko godina. Sada je osvježen novom bojom zidova te detaljima.

Foto: Bjurfors

Prilikom posljednje adaptacije stan je povezao dnevni boravak i kuhinju te se stvorila otvorena dnevna zona iz koje se ulazi u spavaću sobu koja ima dovoljno mjesta, pored kreveta i garderobe, i za radni kutak.

Foto: Bjurfors

Ostatak stana čini hodnik te kupaonica uređena vrlo jednostavno i funkcionalno, s tuš kabinom te dijelom u kojem se nalaze perilica, sušilica i ormarići za pohranu.

Foto: Bjurfors
Foto: Bjurfors

Kako zgrada ima zasebne ulaze u stan izvana, tako je pored ulaza uređen mali kutak koji funkcionira kao balkon. Drugi, znatno veći balkon nalazi se s druge strane stana i na njega se izlazi iz dnevne zone. Oba balkona nude pogled na zelenilo i prekrasno dvorište između zgrada.

Foto: Bjurfors
Foto: Bjurfors

Uređenje je inspirirano skandinavskim dizajnom i interijerom vladaju neutralni tonovi i jednostavnost. To se naročito ogleda u kuhinji i kupaonici gdje je naglasak stavljen na funkcionalnost i praktičnost.

Foto: Bjurfors

Najviše pažnje posvećeno je dnevnom boravku i blagovaonici a zatim i spavaćoj sobi u kojima ima niz detalja koji daju posebnu, profinjenu atmosferu interijeru. To je naročito postignuto crnim akcentima kojima se postigla i dubina u prostoru.

Foto: Bjurfors
Komentari