STAN ZA PETERO: suvremen i funkcionalan interijer za mladu obitelj s troje djece

Stan od 80-ak četvornih metara sitnim je prostornim preinakama dobio još jednu spavaću sobu, za najstarije dijete novih vlasnika.

 


Novi vlasnici ovog interijera od 80-ak četvornih metara odlučili su preseliti u veći stan kako bi dobili jednu spavaću sobu više. Naime, kako imaju dvije kćeri i sina, trebale su im, pored roditeljske spavaće sobe i dvije dječje sobe.

Iako ovaj stan nije zadovoljavao te kriterije, vlasnici su njemu vidjeli potencijal. Adaptacijom i sitnim preinakama u prostoru, koje je predložila dizajnerica Na

taša Tavasijeva stvorila se dodatna spavaća sobica.

Foto: Mihail Čekalov / Stajling: Ekaterina Naumova

Iako je problem u stanu bio taj što su svi prozori smješteni na jednoj strani, a nije bilo mogućnosti da se stvori dodatna soba s prozorom, odlučeno je da se kuhinja premjesti u prolaznu zonu stana te pored nje i blagovaonica, a u nastavku dnevni boravak.

Prostor niše gdje je bila kuhinja sada je pretvoren u malu sobu za sina i skriva se iza staklene pregrade tako da svjetlost s velikog prozora u glavnom prostoru ulazi u sobu.

Foto: Mihail Čekalov / Stajling: Ekaterina Naumova

Ostatak prostora u stanu zauzima glavna spavaća soba i dječja soba za dvije djevojčice. U najužem i najmračnijem dijelu stana osmišljen je prostor za garderobu i vešeraj.

Glavna spavaća soba je uređena u svijetlim i toplim zemljanim tonovima. Zid iza uzglavlja je ukrašen drvenim panelima, a tu su i ogledala s obje strane kreveta. Jedno od njih je zapravo vrata iza kojih se krije plitki ormar za pohranu stvari.

Foto: Mihail Čekalov / Stajling: Ekaterina Naumova

Najrazigranija soba je ona za djevojčice, uređena u skladu s njihovim godinama. Jedan od zidova bio je ukrašen tapetama s veselim prikazom šume, što će mnogima privući najveću pažnju.

 

Komentari