STAN S RUŽIČASTIM NAGLASCIMA: osim boja, oduševit će vas sjajno osmišljene kuhinja i blagovaonica

Modernim dvosobnim stanom u novogradnji vladaju profinjena jednostavnost i smirenost koju su donijele prije svega neutralne boje poput bež i sive, ali i prljavo ružičaste.

 


Vodimo vas u dvosobni stan u novogoradnji čije uređenje potpisuje dizajnerica Anna Maltseva. Riječ je interijeru površine 55 četvornih metara, vrlo funkcionalnog i praktičnog dizajna te lijepog i atraktivnog izgleda. Stan se sastoji od ulaznog prostora iz kojeg se ulazi u veliku dnevnu zonu u kojoj su kuhinja, blagovaonica te dnevni boravak, zatim spavaću sobu, kupaonicu i garderobu u kojoj je i vešeraj.

 


Vlasnici, bračni par, željeli su moderan dom koji će biti funkcionalan te imati elemente minimalizma, budući da im se sviđa taj stil. No, željeli su izbjeći hladnoću i sterilnost koju znaju odavati takvi interijeri. Želja im je bila stvoriti toplu, ali i mirnu, uravnoteženu atmosferu.

Stoga je dizajnerica sivim i bež tonovima dodala blijedu nijansu ružičaste koju znamo i kao puder ružičastu. Ova ‘nude’ nijansa donijela je dozu profinjenosti, nježnosti ali i topline. Nerijetko se ova nijansa kombinira s neutralnim nijansama upravo radi stvaranja dojma topline. Glavna paleta ne izgleda dosadno zahvaljujući crnim akcentima koji su unijeli šarm u prostor.

 

Foto: Jevgenij Gnjesin

Pored minimalističkog stila i neutralnih nijansi te atmosfere doma zahtjevi vlasnika odnosili su se na veliki i funkcionalni radni prostor u kuhinji, što je postignuto uz pomoć kuhinjskog otoka te radni kutak koji je smješten u zatvorenom balkonu. Također, željeli su izbjeći velike garderobne ormare u spavaćoj sobi te su oni smješteni u ostavu koja je sada walk in ormar i vešeraj budući da se unjoj nalaze i perilica i sušilica rublja.

Foto: Jevgenij Gnjesin

Pored divne palete boja, glavni adut u ovom stanu je kompozicija otoka i stola za blagovanje u dnevnom prostoru. Dizajnerica je kreirala multifunkcionalnu simbiozu nekoliko elemenata koji su se uspješno smjestili na malom prostoru.

Spavaća soba također je uređena u modernom stilu, ali postoji mali “homage” klasici u obliku ukrasnih letvica na zidu. Oni pomažu da se prostoriji ostvari toplina ali i ritam i dinamika: zid više ne izgleda golo.

 

Komentari