STANČIĆ OD 26 KVADRATA: san snova za samca ili mladi par u gradu

Vodimo vas u stan na posljednjem katu zgrade površine svega 26 kvadrata – baza od 18 kvadrata proširena je na galeriju na kojoj se dobilo još 8 kvadrata prostora za spavaonicu

 


Stare zgrade nude više prostora, a naročito ako su na posljednjem katu te imaju neiskorišteni tavanski prostor. Tada se otvara mogućnost da se napravi dodatna etaža i tako stvori dodatni dragocjeni prostor.

Takav je slučaj sa stanom u koji vas vodimo. Nalazi se na posljednjem katu stare zgrade, a visoki strop i tavanski prostor poslužili su za galeriju čime su vlasnici dobili spavaonicu u kojoj su smjestili krevet.

Foto: Alvhem

Na donjoj etaži nalazi se, pored kupaonice, jedna centralna prostorija iz koje sada vode stepenice prema galeriji na kojoj je ležaj dovoljan za dvije osobe što stan čini idealnim ne samo za samca nego i par. Ispod spavaćeg dijela nalazi se kupaonica.

Iako malen, stan je savršeno udoban i opremljen svim potrebnim te mu ustvari ništa ne nedostaje – ima kutak za sjedenje, kuhinju, blagovaonski stol te krevet.

 

Foto: Alvhem

Njegov neutralan kolorit i jednostavan koncept uređenja s komadima namještaja idealnim za male prostore – sofa reduciranog dizajna, blok kuhinja te stol okruglog oblika čini ga funkcionalnom i stilskom cjelinom.

 

 

Komentari