Ljepota života u potkrovlju: moderan i udoban stan za tročlanu obitelj

Arhitekti iz HAO Design studija uredili su dvoetažni stan od 100 četvornih metara za mladu obitelj u Pekingu. Zahtjevi vlasnika bili su udoban i jednostavan životni prostor, dovoljno mjesta za dječju igru te osmišljavanje radnog kutka za vlasnika, informatičara koji radi od kuće

Prepun svjetla, udoban, moderan, funkcionalan i – jednostavan… tako bismo ukratko mogli u nekoliko riječi opisati prekrasan dvoetažni stan koji se nalazi u pekinškoj četvrti Haidian. Za ovakve karakteristike zaslužan je ponajviše arhitektonski studio HAO Design koji se potrudio odgovoriti koncepcijom uređenja na sve zahtjeve vlasnika. Prije svega, oni su se odnosili na jednostavnost, korištenje prirodnih materijala, osiguravanje dovoljno prostora za igru njihova sina kao i radni prostor budući da vlasnik, po struci informatičar, radi svoj posao od kuće. I njegova supruga poželjela imati radni kutak u stanu, gdje bi mogla povremeno obavljati svoj posao te imati mir za svoje povremene zanimacije.

U donjoj etaži nalazi se dnevna zona koja je koncipirana kao otvoreni prostor iz kojeg se pogled pruža na gornju etažu i galeriju s knjigama te dječja soba, povezana s boravkom. Do gornje etaže, glavne roditeljske spavaonice (roditeljske i dječje), radnog prostora te kupaonice vode bijele metalne stepenice naslonjene na nosivi zid.

Galerija je stvorila komunikaciju i prožimanje gornje i donje etaže (tako roditelji lako mogu nadzirati dijete dok se igra), zaokruženu velikim vanjskim otvorima neobičnog oblika, te uokvirene prirodnim drvetom. Iskorištena je kosina te su napravljeni kutni prozori koji pružaju prekrasan pogled u eksterijer te unose obilje prirodnog svjetla u prostor.

 

Komentari